DOLAR 32,5354 % 0.26
EURO 34,9795 % 0.52
GRAM ALTIN 2.435,19 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,53 % -0,14
BITCOIN 62.996,49 -1.017
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

AHŞABI DANTEL GİBİ İŞLİYOR

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2019 - 16:32

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’da ikamet eden emekli öğretmen Tevfik Talaşmanlı, çocukluğundan bu yana sürdürdüğü hobisini geliştirerek kıl testereyle dantel gibi işlediği ahşapları hayata geçiyor.

KIL TESTERESİNİ ELİNDEN BIRAKMIYOR

Tekirdağ’da bir pasajında atölyesinde günün büyük bölümünü geçiren 65 yaşındaki emekli öğretmen Tevfik Talaşmanlı, kayın, ardıç ve kavak kontrplak parçalarını elinden hiç indirmediği kıl testeresi ile dantel gibi işliyor.

ÖĞRETMEN OLSA DA HOBİSİNİ BIRAKMADI

Tevfik Talaşmanlı, yıllarca öğretmenlik mesleğini icra etmesinden ‘hocam’ diyenlerden fazla şuan ‘ustam’ diye hitap edenlerin sayısının arttığına değinerek, oymacılıkla küçük yaşlardan beri ilgilendiği, öğretmen olduktan sonra da bu işten kopamadığını anlattı.

TARİHTEN GELEN MOTİFLERLE ÇALIŞIYOR

Emekli olduktan sonra çocukluğundan bu yana sürdürdüğü naht sanatını daha da geliştirdiğini anlatan Talaşmanlı, “Kendime bir atölye aramaya başladım. Arkadaşlar aracılığıyla da sekiz metrekarelik buradaki atölyeyi tuttum. Kıl testeresi ile oyma yaparken tarihten gelen motiflere bakıyorum. Türk İslam tarihinden Orta Asya’dan gelen motiflerle çalışıyorum. Yontunca huzurlu oluyorum mutlu oluyorum. Buraya gelenler güzel iltifatlarda bulunuyorlar ben de bunları duyunca mutlu oluyorum.” dedi.

Habertrak/Özlem İnan