DOLAR 32,4015 % -0.12
EURO 34,7913 % 0.12
GRAM ALTIN 2.436,99 % -0,07
ÇEYREK A. 3.984,48 % -0,07
BITCOIN 62.300,30 -2.491
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Ayçiçeği Festivali’ne yoğun katılım

Son Güncelleme :

27 Ağustos 2019 - 13:35

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ayçiçeği Festivali’nin bu yıl 29’uncusu gerçekleştirildi. Komşu il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın yoğun katılımının gözlendiği festivalde; halk dolu dolu bir üç geçirirken, esnaf da Ayçiçeği Festivali’nde bayram etti.

Bu yıl 23-24-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Ayçiçeği Festivali, konserleri ve etkinlikleriyle vatandaşlardan tam not aldı. Festival kapsamında özellikle Çocuk Şenliği, bisiklet turu, folklor gösterileri, konserler ve birçok sosyal faaliyet vatandaşın beğenisini kazandı. Ayçiçeği Festivali, stant açma fırsatı bulan esnaftan da geçer not aldı.

“BEREKETLİ SEZONU AYÇİÇEĞİ FESTİVALİ İLE TAÇLANDIRDIK”

23 Ağustos’ta Hayrabolu Hükümet Konağı önünde düzenlenen töreni ile start verilen Ayçiçeği Festivali, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış töreninde konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, festivallerde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşandığını ve bereketli geçen bir sezonun ardından bu sevinci Ayçiçeği Festivali ile taçlandırdıklarını söyledi.

Ardından Gencer Savaş Bandosu, Bulgaristan Karnobat Halk Topluluğu, protokol üyeleri, halk oyunları ekipleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla festival kortej yürüyüşü yapıldı.

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU

Ayçiçeği Festivali’nin, ilk gününde vatandaşlar Gencer Savaş Bandosu ve Güvenç, Evrim Kaşıkçı ile unutulmaz bir akşam yaşadı. Etkinliklerin hız kesmeden devam ettiği festivalde; folklor gösterilerinden çocuk şenliğine, yamaç paraşütü gösterilerinden kadın davul ve ritim gösterilerine kadar birçok etkinlik de 24 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Hayraboluluların büyük beğenisini kazanan TRT Sanatçısı Celal Bakar ve Rafet El Roman konseri de 24 Ağustos’ta vatandaşlarla buluştu.

Festivalin son gününde ise Hayrabolu Göleti’nde “Balık Tutma Yarışması” düzenlendi. Dereceye giren sporculara ödüllerini Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan takdim etti. İnan, yarışmaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür etti.

Habertrak/Özlem İnan