DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.747,71 0.966
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Dikkat Sizden Notlar Bizden” Projesi

Son Güncelleme :

27 Temmuz 2019 - 14:12

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’da “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında Türkiye geneli yarışmada dereceye giren Tekirdağ’da iki öğrenciye bisiklet verildi.

Daha önce düzenlenen proje ile trafik uygulama noktalarında çocuklara dağıtılan ve ailelerine trafik kurallarına uyup uymadıklarıyla ilgili notlar verdikleri karnelerin yarıştığı yarışma kapsamında dereceye giren öğrenciler belli oldu. Türkiye genel düzenlenen yarışmada dereceye giren 100 kişiden ikisi Tekirdağ’dan çıktı. “Dikkat Sizden Notlar Bizden” proje çerçevesinde Tekirdağ’da dereceye giren iki öğrenciye bisikletleri hediye takdimi için Tekirdağ Valiliği önünde tören yapıldı.

 “HEPİMİZ HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDIK”

Vali Aziz Yıldırım, 2018 yılı kaza istatistiklerinin insanın içini acıttığına değinerek “Modern ülkelerde trafik kazaları çok az. Niye? Çünkü trafikte seyreden vatandaşlarımız, sürücülerimiz çok dikkatli davranıp, kurallara uyuyorlar. Gerek yayanın güvenliği gerekse araçların güvenliği gerekse çevrenin ve çevreden çıkabilecek herhangi bir canlının güvenliği çok önem taşıyor. Buna da çok dikkat ediliyor. Bizim de az önce Jandarma Komutanımızda söyledi. 2018 yılında kaza istatistikleri açıklandığında hepimiz hayretler içerisinde kaldık. Bu oranların mutlaka düşürülmesi lazım. 6 bin 675 ölümlü kaza. Bu hakikaten insanın içini acıtıyor. Avrupa’da bu anlamda ne yazık ki en önlerdeyiz. Bunun mutlaka geriye çekilmesi lazım. Ama bu geriye çekilme işi; trafik kurallarına olan saygının, trafik kurallarına olan uyma düşüncesinin artmasıyla meydana gelebilecek. Gerek sürücüyken gerek yayaya gerek araba ve diğer araçlara gerekse yaya iken araçların geçişine ve üzerimize düşen kurallara uyma mükellefiyetine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tabi ki araç dediğimiz zaman sadece motorlu araçlar yok. Aynı zamanda insanlar tarafından kullanılan diğer araçlar da söz konusu. Bunlardan bir tanesi bisikleti, bir diğeri belki engelli araçları veya çocuk pusetleri. Bütün bunlara da çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de motorsuz olan araçları kullananların araçlarına çok dikkat etmek gerekiyor. Yayaya çok dikkat etmek gerekiyor. Yaya adımını yola attığı zaman mutlaka sürücülerimizin yavaşlaması hatta gerektiğinde durması gerekiyor.” diye konuştu.

“KAZALARDAKİ EN YÜKSEK ORAN SÜRÜCÜ DİKKATSİZLİĞİDİR”

Vali Yıldırım, yolun hız kurallarına azami şekilde dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yaya geçitlerinin olduğu yerlerde bunlar ister trafik işaretli olsun, ister lambalarla, isterse sadece asfalt üzerine çizilmiş yaya geçitleri olsun. Bunların olduğu yerlere yaklaşan sürücülerimizin de mutlaka dikkatli olup, buradan herhangi bir şekilde yayanın geçip, geçmediğine dikkat etmesi gerekiyor. Eğer biz bunları sağlayabilirsek, o zaman kazalarda kaybettiğimiz canların çok daha az olacağını inşallah bütün kalbimle söylüyorum. Kazaların sıfırlanacağına inanıyorum. Bu tamamen bizlerin elinde olan bir şey diye düşünüyorum. Jandarma Komutanımızın da söylediği gibi kazalardaki en yüksek oran sürücü dikkatsizliğidir. Aracın veya yolun kendisinden kaynaklanan kaza yüzde birkaç ile ifade edilir. Daha fazla değil. Onun için mutlaka direksiyon başına geçtiğimizde kendimizden başkalarının da o yol üzerinde seyahat ettiğini, başka araçların da bulunduğunu, yayaların bulunabileceğini hatta şehirlerarası yollarda özellikle belki farklı canlıların da yola çıkabileceğini unutmadan, yolun hız kurallarına azami şekilde dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim sadece trafik ekiplerine ister Jandarma, ister polis olsun. Trafik ekiplerimize yakalanmamak için değil, tamamen kendimize olan öncelikli saygımız, kurallara olan saygımız ve başkalarına olan saygımız için yapmak mecburiyetinde olduğumuzu bir defa daha bilelim.” şeklinde konuştu.

“JANDARMA TEŞKİLATI 180 YILDIR MİLLETİN HİZMETİNDE”

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, trafik kazaları ile ilgili genel bilgilendirme yaparak, “Trafik kazalarında kaza sonrasında ölümler dahil 6 bin 675 vatandaş hayatını kaybetmiş. 306 bin vatandaş ise yaralanmıştır. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 2018 içerisinde 614 trafik kazası meydana gelmiş olup, bu kazalarda 18 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. 650 vatandaşımız ise yaralanmıştır. 180 yıldır her konuda milletimizin emrinde olan Jandarma Teşkilatı trafik polisleri ile birlikte aynı görevi üstlenmiştir.” açıklamasında bulundu.

“Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında dereceye giren çocuklar tebrik edildi.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri takdim edildi.

Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda jandarma ve polis katıldı.

Habertrak/Özlem İnan