DOLAR 32,5494 % 0.24
EURO 35,2052 % 0.65
GRAM ALTIN 2.439,53 % 0,04
ÇEYREK A. 3.988,63 % 0,04
BITCOIN 62.548,78 -2.133
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Dünya Yürüyüş Günü’nde farkındalık yarattılar

Son Güncelleme :

04 Ekim 2019 - 14:47

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak ve fiziksel aktivite kapsamında farkındalık yaratmak amacı ile “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında Tekirdağ Sahil Dolgu alanında stant kurularak, çocuklar ve yetişkinlere çeşitli oyun ve spor aktiviteleri düzenlendi.

“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleşti.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Tekirdağ Türk Böbrek Vakfı ve KETEM’in de yer aldığı stantlar vatandaşlara sunuldu.

Tekirdağ Türk Böbrek Vakfı’nın ‘Obez Market’i vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Burada vatandaşlar yedikleri yiyeceklerin kalori, şeker ve tuz oranlarını görme fırsatı elde ettiler.

“TÜRKİYE’DE 3 MİLYON OBEZ VAR”

Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda, Vakfın hem koruyucu hekimliği yapıp hem de diyaliz hastalarını tedavi ettiğine değinerek, “Türk Böbrek Vakfı biliyorsunuz koruyucu hekimlik yapıyor hem diyaliz hastalarını tedavi ediyor. Koruyucu hekimliklerini okullarda eğitimler veriyoruz. Trakya’nın ve Türkiye’nin muhtelif illerinde ki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine beslenme alışkanlıkları ve böbrek sağlığı üzerinde eğitim veriyoruz. Bir de çocuk obezite ile mücadele ediyoruz. Nasıl mücadele ediyoruz? Türkiye’de 3 milyon obez var. Ama bunun 1 milyon 800 bini 0-18 yaş grubunda bu da demektir. Yeni nesil obez olarak geliyor. Her yıl da yüzde 8 artıyor. İşte biz de bunun içinde bir farkındalık yarattık. İnternette obezmarket.com diye bir site açtık. Bu sitede ürün satıyoruz. Ama ürünleri oradan satın alıp sepete gittiğiniz zaman para istemiyorlar. Aldığınız ürünlerde ne kadar tuz ne kadar şeker yani size ne kadar sağlıklı olduğunu size anlatmaya çalışıyor. Bu bir ironi çalışmasıdır. Buna ulaşabildiğimiz kadar ulaşıyoruz. Çünkü günde bize 50 gram şeker yetiyor. Biz 150 gram tüketiyoruz.6 gram tuz yetiyor.18 gram tüketiyoruz. Şu an da 12 grama kadar düşürebildik. Bugünde farkındalık yaratmak için buradayız” diye konuştu.

İl Sağlı Müdürlüğü, Tekirdağ Kanserle Mücadele ve Dayanışma Derneği, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği, Türk Böbrek Vakfı, Süleymanpaşa Kent Konseyi ve vatandaşlar katılım sağladı.

Habertrak/Özlem İnan