DOLAR 32,5390 % 0.27
EURO 34,9531 % 0.4
GRAM ALTIN 2.443,38 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,93 % 0,19
BITCOIN 63.130,92 -0.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Engellilerin masa tenisi heyecanı

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2019 - 15:46

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Engelsiz Yaşam Derneği ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliği ve desteği ile dernek ofisinin yanına masa tenisi kurularak, kursun açılışı yapıldı.

Tekirdağ Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, engelsiz yaşam ailesiyle birlikte üreterek, çalışmaya devam edeceklerini belirtti ve “Yaz boyunca tenis eğitmeniyle derslerin verilecek olmasıyla engelli gençlerimizin yaz boyunca enerjilerini harcayabilecekleri, el ve kol hareketlerinin ve de beyin fonksiyonlarının gelişimi açısından çok faydası olacağı inancındayız.” Dedi.

Engelsiz Yaşam Derneği Engelsiz Yaşam Ailesi olarak engelli vatandaşlara ve özellikle gençlere dair proje ve kurslarının devam edeceğine dikkat çeken Türüdü, “Şimdi sıra görme engellilere açacağımız Satranç Kursu’nda. Her an büyüyen engelsiz yaşam ailemizle birlikte üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Kursun açılışı masa tenisi önünde kurdele kesimiyle yapıldı. Katılımcılar tarafından hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, sırasıyla Süleymanpaşa Kaymakam Arslan Yurt, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap engelli bireyler ile masa tenisi oynadı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Tenis masasının kursa kazandırılmasıyla engelli bireyler birbiriyle yarışırcasına tenis oynadı. Spora olan merakları dolayısıyla aile bireyleri de onların yanında olduklarını belirterek, masa tenisi önünde hatıra fotoğraflarını çekmek için yarıştı. Engelli bireyler için daha nelerin yapılabileceği hakkında da bilgi alan katılımcılar destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarına değindiler.

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İdris Sevih, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İlker Demirtaş, Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Uğur Avcı, engelli bireyler ve aileleri katılım gösterdi.

Habertrak/Özlem İnan