DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.747,71 0.966
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

İşte Valinin…

Son Güncelleme :

30 Ekim 2019 - 13:50

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Valiliği tarafından Orduevi önünde düzenlenen bayram töreninde Vali Aziz Yıldırım İstiklal Marşı’nın dizesini eksik okudu.

Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemini belirten konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, sözlerine İstiklal Marşı’ndan kesit yaparak başlamak isteyince 3. Kıtasının 3. Dizesini unuttu.

Orduevi önünde bayram kutlamasında Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile vatandaşları selamladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 29 Ekim’in en güçlü ordulara karşı kazanılmış bir zafer olduğuna değinerek, “29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu. 29 Ekim 1923 Türk Milletinin yüksek karakterlerinin tecelli ettiği Cumhuriyet idare şeklinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiği tarihtir.

Bugün bu yüce mirasın aziz Türk milletine emanet edilişinin 96. Yıl dönümünü kutluyoruz.29 Ekim 1923’de ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz Kurtuluş Savaşı boyunca genç, yaşlı, kadın ve erkek demeden verilen mücadelenin eseridir.

Dönemin imkânsızlıkları ve zorluklarına rağmen Gazi Mustafa Kemal liderliğinde Dünya’nın en güçlü ordularına karşı kazanılmış bir zaferdir. Cumhuriyet yönetiminde milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir” diye konuştu.

Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başsavcı V. Soner Gül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman Kılıç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Süleymanpaşa Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve askerlerin geçişi ile sona erdi.

NE OLMUŞTU?

Dün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninde, İstiklal Marşı’nın bir türlü tam ve kesintisiz okunamaması ve üç kez tekrarlanması ve göndere çekilen bayrağın tekrar tekrar aşağıya indirilmesi büyük tepki toplamıştı.

Programda herkes İstiklal Marşı’nın başlayacağı zamanı beklerken, İstiklal Marşı’nın müziği ikinci paragrafla başlamıştı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın ikazları üzerine bilgisayardan erken okunmaya başlayan İstiklal Marşı’nın bir kez daha okunması talimatı verildi. Ancak ikinci kez de İstiklal Marşı ikinci mısradan okunmaya başlayınca tekrar durdurulmuştu.

Ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okunmuştu.

BAYRAMDA NE OLDU?

Vali Yıldırım, elinde ki metni okurken en önemli yerlerinde bazen durup, bazen de unutup duraksayarak tepki topladı.

İstiklal Marşı’nın 3.kıtasının 3. dizesini okumayı unuturak, dördüncü dizesine geçti.

Cumhuriyetimizin kuruluşu olan tarihi de önünde ki metne bakmasına rağmen bir türlü okuyamayan Vali Yıldırım, “29 Ekim” tarihini okuyup 1923 senesini şaşırarak vatandaşları hayretler içinde bırakarak okuyabildi.

Habertrak/Özlem İnan