DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kadınlar haykırdı: “ölmek istemiyoruz”

Son Güncelleme :

31 Ağustos 2019 - 14:01

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’da yer alan kadın platformları ve Tekirdağ Taraftar Grupları, Kadına şiddete “Dur” demek için onlarca kişi sokaklara döküldü.

Tekirdağ Taraftar Grupları ve kadın platformları adına ortak basın açıklamasında bulunulan etkinlikte son yıllarda gittikçe artan kadın cinayetlerine ve çocuk istismarı olaylarına tepki gösterildi.

“HİÇBİR KADIN HİÇBİR ANNE ÖLDÜRÜLMESİN”

Fatma Umurgan Eker, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi olarak kadına şiddete hayır’ demek için bir araya geldiklerine vurgu yaparak, “Tekirdağ’daki tüm kadın platformları olarak sesimizi duyurmak için buradayız. Amacımız bundan sonra ne kadına şiddet ne de çocuk istismarının yaşanmaması. Hiçbir kadın hiçbir anne öldürülmesin istiyoruz. Halk kadınları olarak ayaktayız.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BÜTÜN KADINLARA SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ”

“Türk Kadınlar Birliği olarak hep birlikte ‘kadına şiddete hayır’ demek için toplandık burada. Biz de Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şube Başkanımız Nuran Ülker’i temsil ediyoruz aynı zamanda.” Diye konuşan Eker, “Yönetim olarak burada yerimizi aldık.  Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Şubesi ve Süleymanpaşa Kadın Platformu da burada. Sesimizi duyurmak için geldik. İnşallah bundan sonra hiçbir kadın öldürülmesin, hiçbir çocuk istismarı olmasın. Amacımız bu. Bu amaçla yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Bu son olur inşallah. Ölümler artık olmasın. Kadına, çocuğa uzanan eller kırılsın. Hiçbir çocuk istismara uğramasın. Hiçbir kadın hiçbir anne öldürülmesin istiyoruz. Halk kadınları olarak ayaktayız. Bütün kadınlara, çocuklara, kardeşlerimize, annelere, kızlarımıza sahip çıkmak istiyoruz.”

“YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALI”

Tekirdağ Taraftar Grupları adına yapılan ortak basın açıklamasında ise, “Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerini sebep ve sonuçlarını yıllarca dile getirdik. Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alınması gerektiğini belirttik. Ancak önümüze acı gerçek sorunun çözümünün toplumsal cinayet eşitliği ve toplumun kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerektiği ve bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamız. Kadın önce insandır. Kadınların dolmuşa bindiğinde, şoförün kapıyı kapatıp gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan, arkasından gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesilmeden, yanından geçen birinin kendisine taciz edebileceği endişesi olmadan, evde, sokakta, iş yerinde güvenle yaşayabilmesini istiyoruz. Bunun için devletimiz çağdaş bir sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeli. Bu konuda gerekli olan hassasiyeti göstererek eğitim çalışmaları ve yasal düzenlemeleri yapılmalıdır. Biz taraftar grupları olarak sonuna kadar bu olaylar karşısında mücadelemizi verip, bu olayların bitmesi için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerine yer verildi.

Tekirdağ’ın Köprübaşı Mevkiinden başlayan yürüyüş Hasan Ali Yücel Meydanı’nda basın açıklaması yapılması ile son buldu.

Habertrak/Özlem İnan