DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.745,90 0.762
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KAPAĞI GETİR KİTABI GÖTÜR

Son Güncelleme :

18 Ekim 2019 - 11:16

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Süleymanpaşa Mevlana İlkokulu öğrencileri, Engelsiz Yaşam Derneği’ne topladıkları kapakları bağışladı. Dernek Başkanı Şerife Türüdü ise öğrencilerin bu anlamlı davranışına hediye kitabı jestiyle karşılık verdi.

Türüdü, plastik kapak toplayarak engelli vatandaşlara tekerlekli ve akülü sandalye kazandırılacağını bunun için de Tekirdağ’daki tüm duyarlı vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

ÖĞRENCİLERE KİTAP JESTİ

Mevlana İlkokulu öğrencileri, sınıf öğretmenleri Doğuş Başaraner öncülüğünde Engelsiz Yaşam Derneği’ne plastik kapak bağışında bulundu.

Plastik kapak toplama kampanyası neticesinde bir engelli bireye daha manuel sandalye kazandırıldığını ve kendisine teslim edildiğini kaydeden Türüdü, “Engelsiz Yaşam Derneği ve Esenler Belediyesi arasında yapılan anlaşma gereğince, 173 kilogram ağırlığında toplanan kapağa bir adet manuel sandalye, 2 buçuk ton ağırlığında toplanan kapağa ise bir akülü sandalye verilmek üzere bir anlaşma yapıldı. Bunun üzerine biz bunu tüm okullarımıza, çay bahçelerine ve insanların ulaşabileceği ve görebileceği yerlere duyurduk. Toplumumuzdaki duyarlı vatandaşlarımıza da ulaşmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. İlk manuel sandalyemiz de bir çocuğumuza verildi. Bugün de Mevlana İlkokulu öğrencilerimiz topladıkları kapakları bize getirdiler. Biz de onlara naçizane birer çocuk kitabı hediye ettik. Onlar da kitap jestimizden dolayı çok mutlu oldular. Bildiğiniz gibi bizim görme engelliler kütüphanemizde de yaklaşık olarak bin tane kitabımız var. Öğrencilerimiz için böyle bir uygulama da geliştirebiliriz. Bu onlar için de bir teşvik olur. Plastik kapak getiren öğrencilerimize hediye olarak kitap takdim edebiliriz.” İfadelerini kaydetti.

“TOPLUMDA DUYARLI OLAN HERKESİ BU ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUZ”

“Bu etkinliğimiz sayesinde öğrencilerimiz de bizimle dokunma, temas etme, bir şeyleri duyma, görme imkânlarına ulaştılar. Dolayısıyla bu tarz etkinliklerimiz diğer okullarla da devam edecek. Tabi yalnızca okullarımızla da değil. Toplumda duyarlı olan herkesi bu etkinliğimize davet ediyoruz. Çünkü; hem doğaya katkı sağlamış oluyoruz hem de toplanan kapaklar önemli bir amaca hizmet etmiş oluyor.”

“KAMPANYA SENE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

Türüdü, gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrencilerle vakit geçirme imkanı da bulduklarına değinerek “Öğrencilerimizle kapakları teslim almadan önce konuşup sohbet etme imkânı da bulduk. Engelli bireylerle ilgili onların da merak ettikleri konular vardı. Onlara sandalyemi gösterdim. Nasıl hareket ettiğimi gösterdim. Görme engelli bir kardeşimiz neden beyaz baston kullandığını anlattı. Bu olayların hayatın tek düze olmadığını, inişli çıkışlı olduğunu, yakınlarının da başına böyle bir şey gelebileceğini ama her şeye rağmen hayatın devam ettiğini ve mücadelenin sürdüğünü kendilerine anlatmaya çalıştık. Kampanyamız sene sonuna kadar devam edecek. Okulumuzun daha çok kapak getireceğine ve bizlere destek olacağına inanıyorum. Hem çocuklara, hem çocukları yetiştiren öğrencilerine ve velilerine çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan