DOLAR 32,4640 % 0.07
EURO 34,8868 % 0.37
GRAM ALTIN 2.433,71 % -0,20
ÇEYREK A. 3.979,12 % -0,20
BITCOIN 62.126,01 -2.739
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Kent Koleji’nde Cumhuriyet coşkusu

Son Güncelleme :

30 Ekim 2019 - 15:14

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl dönümü Tekirdağ Kent Koleji’nde coşku ile kutlandı.

Özenle süslenmiş okul bahçesinde yapılan coşkulu kutlamada öğrenciler birbirinden güzel gösterileri ile velileri ve izleyenleri büyülediler.

Okulun genelinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilerek hediyelerinin sunulması da alkış topladı. Öğrencilerin konuşmaları ve okudukları şiirler de tam not aldı.

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programında okulun urucuları SadiEsenkol, Halil İbrahim Hergül, Burgu Hergül Gür ve okul müdürü Ömer Coşkun velileri ve misafirlerini en güzel şekilde ağırlayarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu öğrencileri ile birlikte paylaştılar.

Okulun öğrencilerinden Damla Esen’in yaptığı kutlama programı sunuculuğu, koordinatör öğretmen Öykü Şafak zamanın su gibi akmasında ve coşkulu anların yaşanmasına öncülük ettiler.

Cumhuriyet’in özelliklerinin ve güzelliklerinin anlatıldığı konuşmalardan sonra Emine Yeni Yıldız öğretmenin, öğrencileri ile yaptığı oratoryo gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi. Yunus Emre Katrancı öğretmenin folklörcü öğrenciler ile birlikte sunduğu gösteri de büyük alkış aldı. Ardından ritim saz ekibi davul eşliğinde bir gösteri yaparak Cumhuriyet coşkusunu yansıttılar.

Müzik öğretmeni Buse Yağmur Şahin öğretmenin öğrencileri ise adeta şov yaptılar. Söyledikleri türküler ile velileri ve izleyenleri tarihin derinliklerine götürerek, duygu dolu anlar yaşattılar.

Sunum sonunda ise Onuncu Yıl Marşı ile final yapan gösteriye bütün öğrenciler, veliler, okul yöneticileri ve misafirler Onuncu Yıl Marşı’na eşlik ederek büyük bir coşku ile Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıl dönümünü kent Koleji’nde yaşamanın mutluluğuna ortak oldular. Program sonunda ise okul yönetimi tarafından ikram gerçekleştirildi.

Eğitim ve öğretim alanındaki başarısı ile dikkat çeken kent Koleji’nin sosyal etkinliklerde ve sosyal faaliyetlerdeki başarısı da bir kez daha kamuoyunun takdirini kazandı.

Habertrak/Özlem İnan