DOLAR 32,2863 % 0.03
EURO 35,0505 % -0.12
GRAM ALTIN 2.475,10 % 0,36
ÇEYREK A. 4.046,79 % 0,36
BITCOIN 66.175,38 -0.092
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

 Kent konseyi olağan genel kurulu toplandı

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2019 - 10:39

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76 sayılı maddesi gereğince Malkara Belediyesi tarafından koordine edilen Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Belediye Kapalı Düğün Salonu’nda yapıldı.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısına; Malkara Belediye Başkan Vekili Nuran Başkütük, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer, Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, Malkara Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile temsilcileri, Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitler adına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısında ilk olarak Divan Kurulunun seçimi yapıldı.

Yapılan seçimde Divan Kurulu Başkanlığına Malkara Satranç Eğitim Merkezi Derneği Başkanı Fahri Çelik, katip üyeliklerine ise Davuteli Mahalle Muhtarı İbrahim Hızır ve Malkara 14 Kasım Spor Kulübü Başkanı Bahadır Uysal seçildiler.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Malkara Belediye Başkan Vekili Nuran Başkütük; “Bugün burada Malkara Kent Konseyi Yürütme Kurulunu oluşturmak için bir araya geldik. Günümüz yönetsel yapısında çok aktörlü kurumlar ve yerel demokrasi anlayışı popülerlik kazanmaya başladı. Bu tür anlayışın gerekliliğiyle kent konseyleri modelleri tasarlanmıştır. Ülkemizde de bu model katılımcılığı özendiren, kentin hak ve hukukunun korunmasını sağlayan, hangi görüşten olursa olsun paydaşları bir araya getiren yapılar olarak yerini almıştır.

Bizlerde geçtiğimiz dönemde Malkara Kent Konseyi Üyeleri olarak gönüllülük esasına dayalı birçok projeye imza attık. İnanın tüm samimiyetimle söylüyorum arkadaşlarımızla beraber bu projeleri gerçekleştirirken Malkaralı hemşehrilerimizle beraber yeri geldi sevindik, yeri geldi ağladık, yeri geldi sarıldık, yeri geldi kucaklaştık, engelleri ortadan kaldırdık, mutluluk duyduk, her şeyden önemlisi bir bütün olduk.

Bütün bunları yaparken de Sayın Belediye Başkanımız hep bize destek oldu. Ne istediysek hep tamam dedi. Hiçbir zaman olmaz demedi. Onun içinde Kent Konseyi Üyeleri olarak şanslıydık.

Önümüzdeki dönemde de Sivil Toplum Kuruluşlarının siz değerli temsilcilerinin aktif katılım ve destekleriyle de yeni oluşacak Kent Konseyinin hemşehrilik bilinciyle büyük başarılara imza atacağını biliyor, şimdiden kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Malkara Belediye Başkan Vekili Nuran Başkütük yaptığı konuşmanın ardından Malkara Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu gerçekleştirdiği konuşmasında; “Kent Konseyi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesi ve İç İşleri Bakanlığı’nın 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliğine dayanarak kurulmuş yapılardır. Kent konseyleri siyaset üstü bir yapılanmalıdır. Belediyelerden ayrı gibi gözükse de bütçe olarak belediyeye bağlıdır.

Kentin yönetiminde saydamlık, hesap verebilirlik ilkelerinin uygulanmasında kent konseyinin önemli bir yeri olduğunu ve kent konseylerinin demokratik kitle örgütlerini bir arada toplayarak çatı görevi gördüğünü özellikle belirtmek isterim.

Geçtiğimiz 5 yıllık dönem içerisinde Trakya ve Türkiye genelinde kent konseyi toplantılarına katıldık. Birçok ortak projeye katkıda bulunduk. Malkara içindeki çalışmalarımızda da bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık.

Malkara Kent Konseyi Başkanı olarak şimdi görevi devretme zamanı geldi. Bu tür görevler tamamen gönül ve hizmet amaçlıdır. Genel kuruldan sonra göreve gelecek arkadaşlara iyi çalışmalar diyorum.

5 yıllık görev süremizde Malkara Kent Konseyine katılım programlarında ve yaptığımız çalışmalarımızda her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul’a çok teşekkür ediyorum.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük ve Kadın Meclisi üyelerimize emekleri ve gayretleri için çok teşekkür ediyor, genel kurulun Malkara’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanı Seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kuruluna tek liste olarak giren Hasan Akçay Malkara Kent Konseyi yeni başkanı seçildi.

Malkara Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Hasan Akçay yaptığı konuşmasında; “Beni bu makama layık gören genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Benden önce Malkara Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Ali İhsan Uslu’ya yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum.

Kent Konseylerinin yasal dayanağı 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 76. Maddesi ve İç İşleri Bakanlığı’nın bu maddeye göre çıkardığı yönetmeliktir. Kent Konseyleri ile yaşadığımız kente sahip çıkmayı, kentimiz ile ilgili her konudaki karar alma süreçlerine aktif katılım sağlamayı, yapılan çalışmaları denetlemeyi, hesap sormayı ve hesap vermeyi, kentin hak ve hukukunu korumayı, sürdürülebilir kalkınma ve çevreye duyarlılık bilincini geliştirmeyi, kentimizi dil, din, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmeyi, kentimizde daha çağdaş, daha katılımcı ve daha uygar bir yapı oluşturmayı, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmeyi hedef ve amaçları içine almıştır.

Ben ve yürütme kurulunda yer alan arkadaşlarım Malkaramıza gönüllülük esasına dayanarak, çok yönlü katkıda bulunmaya çalışacağız. Sizlerin destekleri ve katılımlarıyla güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Teşekkür ederim.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu dilek ve temennilerin ardından son buldu.

Habertrak/Özlem İnan