DOLAR 32,3983 % -0.13
EURO 34,8049 % 0.14
GRAM ALTIN 2.440,32 % 0,07
ÇEYREK A. 3.989,92 % 0,07
BITCOIN 62.530,01 -1.709
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2019 - 15:28

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Karadeniz Mahallesi’ne kurulan hayvan pazarında hazırlıkların tamamlanmasının ardından kurbanlık satışları başladı.

“ÇALIŞMAYI VE ÜRETMEYİ SEVİYORUZ”

Çiftçi Mehmet Girgin, Kurban Bayramı boyunca yoğunluk beklediklerini kaydederek, “Bayram sonuna kadar buradayız. Bu yıl koyun ve kuzudan daha çok keçi var. Fiyatları uygun vermeye çalışıyoruz. Çalışmasını ve üretmesini seviyoruz ama köylerde de üretim az kaldı. Çiftçinin hali ortada.” Diye konuştu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Tekirdağ merkez ve çevre illerden getirilen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı.  Satışların başlamasıyla vatandaşlar hayvan pazarına gelerek, gün içinde hayvanlar hakkında bilgi aldı.

BESİCİLER KURBAN SATIŞ YERLERİNE GELMEYE BAŞLADI

Yıl boyunca küçük ve büyükbaş hayvanlarını besleyen üreticiler, besledikleri hayvanları satabilmek için kurban satış yerlerine gelmeye başladı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından da kurban kesim ve satış alanında hem satıcıların hem de kurbanlık alacak vatandaşların rahat alışveriş yapmaları adına çalışmalarını sürdürüyor. Hem kurban satışı ve kesimi yapılan alanda günler öncesinde yer incelemeleri yapıldı hem de vatandaşların hayvanlarını satmaları için alanlar çizildi.

“BU SENE KEÇİ DAHA FAZLA”

Çiftçi Mehmet Girgin, Kurban Bayramı süresince yoğunluk beklediğine değinerek, “Bugün çalışmalar daha iyi başladı. Tabi Arife günü ve Bayramın 1. günü daha çok yoğunluk olacak. Kurbanlık soranlar olmaya başladı. Koç satışı fiyat aralığı bin 300 ile 2 bin arasında değişiyor. Dişileri zaten kurban olmuyor. Yoğunluk bekliyoruz. Çünkü mal az. Fazla mal yok. Bende 60 tane koç var. Buralarda yer hazırlama çalışmaları daha sürüyor. Yan tarafımıza keçiler gelecek. Koyun, kuzu bu sene fazla yok. Keçi daha fazla var. Bayram sonuna kadar buradayız. Çalışmasını ve üretmesini seviyoruz. Fiyatlar uygun ve uygun fiyatlarda vermeye çalışıyoruz. Bir de köylerde de üretim az kaldı. Çiftçinin hali ortada zaten” diye konuştu.

Kurban satış yerlerinde kurbanlık alacak vatandaşlar için üreticiler bayramın son gününe kadar hizmet verecek.

Habertrak/Özlem İnan