DOLAR 32,5354 % 0.26
EURO 34,9795 % 0.52
GRAM ALTIN 2.435,19 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,53 % -0,14
BITCOIN 62.996,49 -1.017
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Sanatla yeniden hayat buldu

Son Güncelleme :

21 Haziran 2019 - 12:31

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Meslek Edindirme Kursları yılsonu sergisi (TEMEK) kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı açılışla gerçekleştirildi.

TEMEK bünyesinde açılan Çini kursunun kendisine moral kaynağı olduğunu ve bu sayede kanseri yendiğini kaydeden 72 yaşındaki Fatma Kopuz, “Bu kurs beni canlandırdı. Bütün hastalıklarımdan kurtardı. Çini üzerine yaptığımız çalışmalar ve uğraşlar bana moral oldu. Kanseri de bu kurs sayesinde yendim” diye konuştu.

“ÇİNİ MORAL OLDU KANSERİ YENDİM”

Çini Eğitmeni Ömür Canpolat’ın kursiyeri olan 72 yaşında Fatma Kopuz, kursun moral kaynağı olmasıyla kanseri yendiğini belirterek, “Bu kurs beni canlandırdı. Bütün hastalıklarımdan kurtardı. Başta Büyükşehir Belediyesi’ne, Ömür hocama ve diğer kursiyer kızlarıma çok teşekkür ediyorum. Moral çok önemli bir şey. Çini üzerine çalışmalar yaparak, bu uğraş bana moral oldu ve kanseri yendim” diyerek konuştu.

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR

Kursiyerlerin katılımıyla açılan sergi, her yaş grubunu barındırdığı kursta el emeği çini ve seramik ürünleri olmak üzere birçok materyal sergilendi.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Çini Eğitmeni Ömür Canpolat, “Çini sanatında şöyle güzel bir sözümüz vardır. ‘Aşk ile yapılır, ama en son sözü fırın söyler’ tüm ürünlerimizi yapıp, tasarımlarını yapıp, sırlayıp, fırınladıktan sonra da ateşte açan çiçeklerle de sonuçlarımızı alıp, bu görmüş olduğunuz ürünleri de ortaya çıkarmış oluyoruz” dedi.

“BÜYÜK BİR AŞK İLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Çini Eğitmeni Ömür Canpolat, TEMEK çalışmalarının iki yıldır devam ettiğine dikkat çekerek, “Namık Kemal Üniversitesi Geleneksel El Sanatları bölümünden mezun oldum. Büyükşehir Belediyesi TEMEK çini kursumuzun sergi açılışını yaptık. Çalışmalarımız iki yıldır devam etmektedir. Bu da açmış olduğumuz ikinci sergimiz. 35 kişiye yakın kursiyer sayısına sahibim. Birinci dönem, ikinci dönem ve en yeni başlayan kursiyerlerimle sergimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz.”

“SANAT TÜM GÜZEL YÜREKLERİ BULUŞTURUR”

“Çini sanatı geleneksel el sanatlarımızın en kadim, en değerli sanat dallarından birisidir. Çini sanatını yaşatmak adına kursumuzda kursiyerlerimle büyük bir aşk ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” Diyerek konuşmasını sürdüren Canpolat, “En baştan en sona kadar emeği geçen tüm kursiyerlerime, Büyük Şehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizi kursiyerlerle, insanlarla ve sanatla buluşturdu. En önemlisi çini sanatın devam etmesini tanıtmamıza bir vesile ve olanak sağladı. Burada görmüş olduğunuz sergi ürünlerimizde iki yıllık çalışmalarımızın ürünleridir. Çini sanatında şöyle güzel bir sözümüz vardır. ‘Aşk ile yapılır, ama en son sözü fırın söyler’ tüm ürünlerimizi yapıp, tasarımlarını yapıp, sırlayıp, fırınladıktan sonra da ateşte açan çiçeklerle de sonuçlarımızı alıp, bu görmüş olduğunuz ürünleri de ortaya çıkarmış oluyoruz. Ben sözlerimi şu şekilde tamamlamak isterim. Kursiyerlerimiz, kursum ve çini sanatı adına sanat tüm güzel yürekleri buluşturur. Çini sanatı ve aşk ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

“ÇAMURU ELLERİMİZLE ŞEKİLLENDİRDİK”

Seramik biçimlendirme kurs öğretmeni Ebru Çelik, herkesi üretmenin tadına varan ve toprağa elleriyle şekil veren öğrencilerin heyecanına davet ederek, “Kursumuz 24 kursiyerin katılımıyla gerçekleşti. Başta Kadir Albayrak başkanımıza ve Hayat boyu öğrenme Müdürümüz Hüseyin Yaşar’a teşekkür ediyoruz. Ellerimizde şekillendirdiğimiz çamuru, kontrollü bir şekilde kuruttuktan sonra bin 40 derecede bisküvi pişirimini yapıyor ve daha sonra oksitlerle renklendiriyoruz. Boyanan ürünler tekrar bin 40 derecede pişirildikten sonra son halini alıyor. Altı ay boyunca eğitimden geçen öğrencilerin emeklerini büyük bir sevinç ile sergiyi açtık. Burada şu an her türlü ürün var. Pano, ayna, kase, tabak türleri var. Yeme içmede de kullanılabiliyor. Sergimiz üç gün boyunca açık kalacak. Üretmenin tadına varan, toprağa elleriyle şekil veren öğrencilerin heyecanına katılmaya, sizlere de bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Habertrak/Ayşe Çinar