DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

SARDOS Saros için yürüdü

Son Güncelleme :

16 Ekim 2019 - 10:58

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Mecidiye Kartalkaya bölgesinde Saros Körfezinin ekoturizm potansiyelini ön plana çıkaran bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yüksek öğrenimini tamamlamak için ülkenin farklı yerlerinden gelen öğrencilerle yapılan bu yürüyüşte, bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtımı yapılırken, bu güzellikleri baltalayan ekolojik tehlikeler konusunda da bilgilendirme yapıldı. Aynı zamanda yapay resif su altı müzesi, gemi batığı ve dünyanın en büyük uçak batığının olduğu körfezimizde her geçen gün yıldızı parlayan dalış turizmini tanıtmak maksatlı İbrice limanına da bir gezi düzenlendi. Ülkenin her bölgesinden, hatta dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin de olduğu yürüyüş ekibinin çok büyük keyif aldığı ve coğrafyayı çok beğendiği gözlendi. Bunun yanında bölgenin bu eşsiz güzelliğini tehdit eden taş ocakları ve son zamanda oldukça gündemde olan FSRU liman projesi konusunda katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı.

“GENÇLERİMİZE BÖLGENİN TANITIMI KONUSUNDA ELÇİLİK YAPTIK”

SARDOS adına bir açıklama yapan Dernek Başkan Yardımcısı Şinasi Göktaş, “Her zaman gururla açıkladığımız üzere Dernek olarak bizim hedef kitlemiz çocuk ve gençler. Bu yürüyüşümüzde de çoğunluğu gençlerden oluşan bir ekip ile ayak izlerimizi bıraktık. Bölgenin doğal güzelliklerinde ayak izlerimizi bırakırken aynı zamanda tanıtımını da yaptık. Yani bir nevi dernek olarak kentimize gelen ve en az dört yıl burada okuyacak olan gençlerimize bölgenin tanıtımı konusunda elçilik yaptık. Onların doğaya spor ile temasını sağlayıp pozitif enerji yüklemesini yaptık. Bu güzel etkinlikte de her yıl olduğu gibi Mecidiye eski Belde Başkanı Recep ÇINAR ve Saros Körfezi Mecidiye Beldesi Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı İrfan Balaban’ın büyük desteğini gördük. Kendilerine derneğimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Hafta içi çarşamba günleri Çarşamba Alıştırma Sürüşü adlı bisiklet etkinliklerimiz, hafta sonları da dönüşümlü olarak bir hafta bisiklet, bir hafta doğa yürüyüşü olacak şekilde etkinliklerimiz devam etmekte olup faaliyetlerimize herkes katılabilir. Bizleri Sardoskeşan instagram sayfasından veya SARDOS (Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği) facebook sayfasından takip edebilirsiniz.” İfadelerini kaydetti.

Habertrak/Timuçin Çınar