DOLAR 32,3742 % -0.24
EURO 34,7747 % 0.04
GRAM ALTIN 2.438,51 % -0,01
ÇEYREK A. 3.986,96 % -0,01
BITCOIN 62.316,66 -1.815
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Spora erişim kolaylaşacak”

Son Güncelleme :

28 Ekim 2019 - 16:05

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Bir dizi ziyaret, açılış ve temaslar için Tekirdağ’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İsmet İnönü Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

“Kapaklı’dan Hayrabolu’ya Süleymanpaşa’dan Marmaraereğlisi’ne kadar sporu herkes için erişebilir hale getireceğiz.” İfadelerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Kadınlarımızın öncelikli olarak faydalanabileceği tüm halkımızın spora erişimini kolaylaştıracak projeleri bir bir icraata geçireceğiz. Ve Tekirdağ’ın her ilçesinde spor tesislerini inci tanesi gibi dizeceğiz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“18 YILDA CİDDİ BİR DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

2024 yılında Tekirdağ’da Ak Parti bayrağını dalgalandırmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Ülkemiz her alanda ulaşımdan sağlığa, sağlıktan ekonomiye, ticarete, sanayiye, kültürel, spora kadar her alanda 18 yılda ciddi bir dönüşümü gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Tekirdağ’ın mahallelerine, köylerine kadar herkesin derdiyle dertlenen herkesin derdine çözüm bulmak için gecesini gündüzüne katan bir lider. Az önce de ifade ettiğim gibi başta yeni belediye başkanlarımız bu yolu çok ciddi bir şekilde güçlü taşlarla örecekler ve inşallah 2024’te Tekirdağ’da Ak Partimizin ak pak ve onurlu bayrağını dalgalandıracağız.” Şeklinde konuştu.

İSMET İNÖNÜ SPOR SALONU YERİNE YENİ BİR TESİS YAPILACAK

Tekirdağ’ın hangi tesisinde ne eksiklik varsa hepsinin giderileceğini ve ilçelere de yeni tesisler yapılacağına dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Tabi pek çok alanda hizmetlerimiz devam ediyor. Ben kardeşiniz olarak gençlik ve spor bakanı olarak inşallah bundan sonraki süreçte gerek gençlerimizle ilgili gerek sporla ilgili. Bakın gençlerimiz ve spor. Spor herkes için var sadece gençlerimiz için değil. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle…  Özellikle kadınlarımıza sesleniyorum. Bundan sonra Tekirdağ’da kadın odaklı spor politikamızı konuşacağız. Ve bu doğrultuda kadınlarımızın öncelikli olarak faydalanabileceği tüm halkımızın spora erişimini kolaylaştıracak projeleri bir bir icraata geçireceğiz inşallah. Ve Tekirdağ’ın her ilçesinde spor tesislerini inci tanesi gibi dizeceğiz. Bu spor tesislerinden yetişecek sporcularla şampiyonlarla tüm dünyayı ışıldatacağız. Kapaklı’dan Hayrabolu’ya Süleymanpaşa’dan Marmaraereğlisi’ne kadar sporu herkes için erişebilir hale getireceğiz. İçerisinde bulunduğumuz tesis. Burası artık miadını doldurmuş. Gelmeden önce teşkilat başkanımız, milletvekillerimiz ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımızla konuştuk ve bu tesisimizin yerine modern bir tesis inşa etme kararı aldık. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Az önce de söyledim hangi tesisimizde ne eksik varsa hepsini bir bir gidereceğiz.” Sözlerini dile getirdi.

“KADIN ODAKLI SPOR POLİTİKASI BENİMSENECEK”

Gençlik Merkezleri ile toplumun her kesimine hitap edeceklerini ancak kadın odaklı spor politikalarına da ağırlık vereceklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “’Yüzme bilmeyen kalmasın’ dedik. Vatandaşın evinden yürüyerek gideceği havuzlar olsun istiyoruz. Bu çerçevede havuz gereken yerlere havuzları şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ve toplumumuzun tüm kesimleri; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla havuzlarımızı şimdiden beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yine antrenman salonlarımızla, açık kapalı kortlarımızla, basketbol kortlarımızla, futbol alanlarımızla, voleybol, basketbol ve badmintonun, pek çok branşın vatandaşımız için her daim erişime açık olacak şekilde hepsini inşa edeceğiz. Yine ‘Gençlik Merkezi’ diyorum ama sadece gençlerimiz değil toplumun her kesimi ve yaş grupları kullanabilecek buraları. Bunları en kısa zamanda sizlerin hizmetine sunmak bizim boynumuzun borcu. Tekirdağ için Tekirdağlı’lar için helali hoş olsun. Biliyorsunuz son günlerde sporda büyük başarıları haber alıyoruz. Jimnastikte İbrahim kardeşimizin başarısıyla gururlandık. Hakikaten çok önemli bir başarıya imza attı. Voleybolda kızlarımız filenin sultanları çok önemli bir başarıyla şampiyonluğun saliselerle kıyısından döndü. Yine geçtiğimiz hafta boksta kızlarımız gururlandırdı. Boşuna ‘kadın odaklı spor’ demiyoruz. Kadınlar her yaptığı işi mükemmel yapar. O yüzden kadınlarımızın sporda var olması lazım.” Diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan