DOLAR 32,3797 % -0.19
EURO 34,7311 % -0.04
GRAM ALTIN 2.433,23 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,33 % -0,22
BITCOIN 62.807,16 -1.318
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’a yakışır lezzet

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2019 - 13:22

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Bedesten Meydanı’nda hizmet veren, Hayrabolu Tatlıcısı, “peynirin en tatlı hali” dedikleri birbirinden lezzetli tatlıları Tekirdağlılar ile buluşturuyor.

Hayrabolu Tatlıcısı konseptini, Tekirdağ’da da devam ettirmeye karar verdiklerini belirten Hayrabolu Tatlıcısı sahipleri Bihter ve Erol Alagöz çifti, Hayrabolu’nun meşhur tatlılarını hem Tekirdağlılara hem de yerli ve yabancı turistlere sunuyor.

“HAYRABOLU’DA YÜZYILLARDIR YAPILAN BİR TATLI”

İşletmelerinde yalnızca Hayrabolu tatlısı değil, Hayrabolu’nun meşhur Kadıgöbeği tatlısını da Tekirdağlıların beğenisine sunduklarını kaydeden Erol Alagöz, “Doğma büyüme Hayrabolulu’yuz. Farklı sektörlerde farklı iş yerlerim var. Tekirdağ’da Hayrabolu Tatlısı ile ilgili farklı işletmeler var. Bu işletmeler Hayrabolu tatlısını satıyorlar ama biz direkt tatlının merkezden yani Hayrabolu’da yapılıp gelmesinin daha orijinal olduğu hususu fikrini oluşturduk. Kendimiz de çocuğumuzun okulu vesilesiyle buraya taşındık. Burada da böyle bir işletmenin olabileceğini düşündük. İşletmemizde özellikle Hayrabolu’nun orijinal tatlısı olan Kadıgöbeği tatlısı var. Bu tatlı başka hiçbir yerde yok. Çok güzel bir tatlı. Esasında Hayrabolu’da yüzyıllardır yapılan bir tatlı. İçinde peynir olan, peynirle yapılan bir tatlı. Form olarak Hayrabolu Tatlısı’ndan daha büyük. İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan bir tatlı. Bu tatlının da Tekirdağ’daki insanların çok fazla bilmediğini fark ettik.” Diye konuştu.

MEŞHUR TATLILAR TEKİRDAĞLILAR İLE BULUŞUYOR

“Tekirdağ’da turistik bir yer ve çok uğrak bir nokta haline geliyor zamanla. Bu nedenle Hayrabolu’nun meşhur tatlısı olan Hayrabolu Tatlısı ve Kadıgöbeği Tatlısı’nı Tekirdağ ile buluşturmak istedik.” Şeklinde konuşan Alagöz, sözlerini şöyle noktaladı: “Peynir Tatlısı’nı seven kişiler zaten Kadıgöbeği tatlısını da seveceklerdir. Havaların sıcak gittiği bu günlerde, dondurma, tahin veya fıstık ile birlikte daha hoş bir sunum oluşturuyoruz. O da nihayetinde Hayrabolu Tatlısı gibi Hayrabolu’nun meşhur bir tatlısı. Yanında da Hayrabolu’nun tek üreticisi olan Pey-Tat Hayrabolu Tatlısı’nı üretiyor. Çok güzel çok da başarılı, severek tüketilen bir tatlı. Bunun dışında menümüzde Hayrabolu Tatlısı var. Boyutlarına göre bunlar farklılık gösteriyor. Kadıgöbeği Tatlısı, Revani, Şam Tatlısı, Peynir Helvası var.”

Habertrak/Özlem İnan