DOLAR 32,3867 % -0.17
EURO 34,7956 % 0.14
GRAM ALTIN 2.427,55 % -0,46
ÇEYREK A. 3.969,05 % -0,46
BITCOIN 62.160,06 -2.278
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’da Ahilik Haftası kutlandı

Son Güncelleme :

17 Eylül 2019 - 14:14

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’da 12. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla etkinlik sona erdi.

Devamında Ahilik Haftası kutlama programı ve ödül töreni ise Hasan Ali Yücel Meydanı’nda gerçekleşti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın da yer aldığı tören, gerçekleştirilen Halk oyunları ve mehteran takımı gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Programda Yılın Ahisi’ne ödülü takdim edildi. Yılın Ahisi Ali Kırbaç, ödülünü Vali Aziz Yıldırım’ın elinden alırken, Yılın Ahi adayı Ahmet Yılmaz da ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın elinden aldı.

Mehteran Takımı gösterisi, halk ekibi ekibinin gösterisi, Ahilikte pabucu dama atma oyunu gösterisi, İlin Ahisine Şed Kuşatma ve ödülünün verilmesi, İlin kalfası ve İlin çırağına ödülleri takdim edildi. Ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Başkan Kadir Albayrak tören sonrasında yaptığı açıklamada, “Dürüstlük, dostluk, kardeşlik, cömertlik, paylaşma ve yardımlaşmayı esas alan esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın, Ahilik Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“AHİ’NİN ANLAMI KARDEŞLİK DEMEKTİR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret İl Müdürü Enver Tepe, “Bu yıl ülkemizde 32. İlimizde ise 12. kutladığımız Ahilik Haftasında Ahi’nin anlamı kardeşlik demek olup, yardımseverlik, cömertlik ve eli açıklık demektir. Ahiliğin kurucusu olan Ahi Evran Veli 12. Yüzyılda yaşamış ve dericilik mesleği ile meşgul olmuştur. O yıllarda Anadolu’ya yerleşen Türkmenlere sanat, iktisat ve ahlaki yönden örgütleyerek, Ahilik teşkilatını kurmuştur. 32 çeşit esnafı teşkilatlandırarak, Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasında sanatını icra eden bütün esnaflara yayılan Ahilik sisteminin temellerini atmıştır. Zengin ile fakir, üretici ile tüketici, emek ile sermaye, vatandaş ile devlet arasında sağlam ve güvenilir ilişkiler kurmayı amaçlayan Ahilik Teşkilatı bütün faaliyetlerini güzel ahlak ve sosyal adalet sistemi üzerinde kurmaya çalışmıştır” şeklinde konuştu.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, AKP İl Başkanı Mestan Özcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ticaret İl Müdürü Enver Tepe, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, kurum müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Habertrak/Ayşe Keşkek