DOLAR 32,5322 % 0.27
EURO 34,9321 % 0.16
GRAM ALTIN 2.445,07 % 0,26
ÇEYREK A. 3.997,68 % 0,26
BITCOIN 63.669,26 0.747
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TÖREN REZALETİ

Son Güncelleme :

29 Ekim 2019 - 14:19

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Valiliği tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninde, İstiklal Marşı’nın bir türlü tam ve kesintisiz okunamaması ve üç kez tekrarlanması büyük tepki topladı.

Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu. Programda herkes İstiklal Marşı’nın başlayacağı zamanı beklerken, İstiklal Marşı’nın müziği ikinci paragrafla başladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın ikazları üzerine bilgisayardan erken okunmaya başlayan İstiklal Marşı’nın bir kez daha okunması talimatı verildi. Ancak ikinci kez de İstiklal Marşı ikinci mısradan okunmaya başlayınca tekrar durduruldu.

Ardından görevliye yeniden talimat veren Vali Aziz Yıldırım’ın çabaları yine boşa çıktı. Bilgisayardan açılamayan İstiklal Marşı’nı vatandaşlar hep bir ağızdan okudu.

CUMHURİYET KADINLARI’NDAN TEPKİ

Yeniden tekrar edilmesine karar verilen İstiklal Marşı’na başlanmadan önce ise Saygı Duruşu’nda bulunulması hususunda Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri tepki gösterdi. Saygı Duruşu’nda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı törende ilk defa kesintisiz okundu.

Bu arada Orta Camii’den yükselen ezan seslerinin İstiklal Marşı’na karışması da tepkileri arttırdı. Vatandaşlar, tören saatinin ileri bir saatte yapılmamasına kasıt ararken, düzensizliği protesto ettiler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Buradaki törenlere Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Ak Partili Çiğdem Goncagül, CHPli İlhami Özcan Aygun, Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak,  Başsavcı Vekili Soner Gül Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu ve çok sayıda protokol üyeleri katıldı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün son zamanlarda yaptığı etkinliklerde ki göze çarpan olumsuzluklar bir kez daha su yüzüne çıktı.

Habertrak/Özlem İnan