DOLAR 32,2376 % 0.21
EURO 35,1686 % 0.14
GRAM ALTIN 2.467,28 % -0,02
ÇEYREK A. 4.034,01 % -0,02
BITCOIN 64.884,01 -0.194
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

TRAKYA PETROLÜN ÜSTÜNDE

Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 15:38

“HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, petrol aramalarının yıllardır sürdürülmesine rağmen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Malkoç Köyü’nde açılan ve daha sonra kapatılan petrol kuyusu hakkında da herhangi bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Gaytancıoğlu, “En somut örnek Uzunköprü Malkoç Köyü’dür. Malkoç Köyü’nde 1970’lerde 2 bin 500 metrede açılan petrol kuyusunda yüksek kaliteli petrole rastlandığı ve dönemin hükümetince çıkarılan numunelerin ABD’ye gönderildiği dönemin yerel gazetelerine dahi yansımıştır. O zaman açılan petrol kuyusu, beton ile kapatılmış ve bu kuyuda bulunan petrol hakkında herhangi bir açıklama dahi yapılmamıştır.” Değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu 1970’lı yıllarda Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Malkoç Köyü’nde açılan ve daha sonra kapatılan petrol kuyusunun durumunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu.

“YÜKSEL KALİTELİ PETROLE RASTLANDI”

Gaytancıoğlu, soru önergesinde yıllardır petrol aramaları sürdürülmekte olup kamuoyunu tatmin edecek sonuçların alınamadığı da bilindiğini belirterek buna somut bir örnek olarak Uzunköprü Malkoç köyünü gösterdi. Malkoç köyünde 1970’lerde 2 bin 500 metrede açılan petrol kuyusunda yüksek kaliteli petrole rastlandığı ve dönemin hükümetince çıkarılan numunelerin ABD’ye gönderildiğinin yine dönemin yerel gazetelerinde dahi yansıdığına değinen Doç. Dr. Gaytancıoğlu, o zaman açılan petrol kuyusunun beton ile kapatılmış ve bu kuyuda bulunan petrol hakkında herhangi bir açıklama dahi yapılmadığını hatırlatarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanmasını isteyerek şu soruları sordu: “Uzunköprü’nün Malkoç köyünde 1970 yılında açılan petrol kuyusundan çıkan sonuçların raporu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Edirne’nin diğer ilçe ve köylerinde petrol aramaları ne durumdadır, bu duruma yönelik bir çalışmanız var mıdır? Petrolde ithalatçı politikalardan, üretici politikalara geçmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? Türkiye’deki tüm petrol arama çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?”

Habertrak/Özlem İnan