DOLAR 32,2504 % -0.08
EURO 35,0240 % -0.19
GRAM ALTIN 2.488,97 % 0,92
ÇEYREK A. 4.069,47 % 0,92
BITCOIN 66.222,00 0.628
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TRAKYA’NIN GAP’I DENEN ÇOKAL BARJI NE HALEMDE?

Son Güncelleme :

05 Eylül 2019 - 10:12

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Büyük umutlarla, büyük projelerin sonucu, çok büyük harcamalarla yapılan Çokal Barajı, sadece içme suyu kullanımından öte gidemedi. Oysa açılış faaliyetinden bu yana on yıla yakın bir süre geride kaldı.

 

200 Milyon metre küp su kapasiteli Çokal Barajı niçin içme suyu verdiği halde sulamaya geçemedi? Bölgenin sulu tarımına, suyun bereketi olan ürün artışına, çiftçilerimizin zenginliğine zenginlik katacak bu büyük projenin aksamasının hesabını hangi yönetici veya siyasetçi verecek?

 

Söz vermek bu kadar kolay hale geldi… Gelişmemize çok önemli katkı verecek, yıllar önce yaptığımız barajlarımızın tam kapasitede kullanımını bir türlü başaramıyoruz. Başardığımız en iyi şey; köyleri, kırk yıl içerisinde şehirlere doldurmak oldu.

 

Gelenleri, göç edenleri şehirli değil de; Arka Mahalleli, yapmayı marifet sandık. Sandığa giden yolda daha çabuk etkilemek, ikna etmek için gelişmişlik düzeyini bir türlü uygar dünya seviyesine çıkarmaya cesaret edemedik!

 

ÇOKAL Barajı’nın hali ne olacak? İçme ve sulama amaçlı yapılan bu değerli projenin bir ayağı, SULAMA eksik mi kalacak? Bu konuda kendini sorumlu hisseden bir yönetici, bir siyasetçe var mı acaba?

 

 

Kültür Merkezimiz tam tamına yirmi beş yılda açılmıştı. Birkaç nesil geçtikten sonra Tekirdağ Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezine kavuşmuş oldu. Çokal Barajı Sulama Projeleri de çeyrek yüzyıl geçmesini bekleyecek gibi görünüyor. Bu kadar pişkinlik ve varlık içinde yokluk çekiyor oluşumuz; anlaşılmaz bir şekilde vasıfsız yönetimleri de akla getirmiyor değil…

 

 

KAY KAY YAPAN GENÇLER

 

Şehrimiz büyüyor, meydanlarımız açılıyor. Gençlerimiz; genç insanlarımız da çoğalıyor. Her türlü vesileyle gençlerimizi spora davet eden yetkililer, ne yazık ki, gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılama yönünden hep geride kalıyorlar.

 

Tekirdağ’da gençlere yönelik çeşitli hamleler yapılıyor, yapılmıyor değil. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün, tenis, yüzme ve diğer kollarda sağladığı imkânlar olanaklar ortadadır. Yeterince özendirme, daha fazla imkân olması elbet her zaman birinci derece isteğimizdir…

 

Sözünü edeceğim spor etkinliği; Kay Kay’dır. Meydanlarımız genişliyor, araçlarımız artıyor, yeni nesil gençlerimiz de farklı spor faaliyetleri içinde uğraş vermek istiyorlar. Kay Kay Sporu maalesef yollarda yapılıyor.

 

Bizim geleceğimiz dediğimiz gençliğimize hep iş işten geçtikten sonra önem vermemiz, onları kaybettikten sonra daha zor olanı seçmemiz ayrı bir zafiyettir…

 

Onların kendi sporlarını yapacağı medyaları, alanları yaratmak, gençlerimizin can güvenliği adına ve her an bir kaza, yaralanma içinde şehrin her yerinde ortaya çıkmaları, şehir trafiğini, başka insanlarımızın da zarar görmesine sebep olabilir.

 

Tüm dünyada bu tür uğraşlar, faaliyetler var. İnsanımızın hapa, ilaca, suça düşkünlüğünün vereceği zarar, kaybedilen değerler çok ama çok büyükken; onların oyalanacağı, kendi terlerini, enerjilerini akıtıp, marifetlerini göstereceği yerleri yapmak; çok daha kolay…

 

Kay Kay yapan gençleri fark etmek, şehrimizin huzuruna bir parça yardım etmek, geleceğimiz dediğimiz gençlere bir adım daha yaklaşmak demek değil midir?