DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Yangınların yaraları sarılacak

Son Güncelleme :

11 Eylül 2019 - 13:20

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, başlattıkları ‘Bir Fidan Bin Hayat’ projesi kapsamında elde edilecek olan gelirin, yanan ormanlara can suyu olmak adına Orman Müdürlüğü’ne bağış yapacaklarını belirtti.

Tekirdağ’da bir restoranda gün boyu yenilen yemeklerin ücretinin Orman Müdürlüğü’ne bağışlanacağına dikkat çeken Türüdü, “Yanan ormanlarımız için biz o gün yapılan yemeklerin tüm gelirini Orman Müdürlüğüne bağışlayacağız. ” dedi.

Başkan Türüdü, ‘Bir Fidan Bin Hayat’ projesi kapsamında Saray Lokantası’nda gün boyu yenilen yemeklerin ücretleri alınacak olan fidanlara bağışlanacağını söyledi.

“ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞME YAPTIK”

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, Lokantada gün boyu yenilen yemek gelirlerinin doğaya kazandırılacağını vurgulayarak, “Proje sahibi Saray Lokantası Sahibi Müjgan Deniztaş ile biz yola çıktık. Yola çıkma sebebimiz takdir edersin ki yanan ormanlarımız en son Keşan Ormanı yandığında yani dedi ki biz bir şeyler yapmalıyız. O da çok duyarlı bu konularda. Daha öncesinde de Afrin’de ki askerler için de bir çalışma yapmış. Müjgan Hanıma ben de dedim ki dernek ile birlikte yaparsak eğer daha çok ses getirecektir. Bu sayede biz dezavantajımızı avantaja çevirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bir anda karar verdik. Orman Müdürlüğü ile görüşme yaptık. Orman Müdürlüğü şu an için dikim ayı olmadığını, üstelik yanan yerler için yağmur suyu ile bir hayli yıkanması gerektiğini, Kasım- Aralık ayında yerin belli olacağını söyledi. Orda da sorun çıkmadı. Biz o gün yapılan yemeklerin ve orada yenilen her türlü yemeğin pidenin, çorbanın, ayranın tüm gelirini Orman Müdürlüğüne bağışını yapacağız. Fidanların dikim vakti geldiğinde onlar bize yer gösterecek, birkaç tane alternatif var mesela Çam ağacı değil de ceviz ağacı dikin. Meyvesinden de faydalansınlar gibi konuşmalar oldu. Buna karar vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

“ORMANLAR BÜTÜN CANLI VARLIKLARIYLA YAKILIYOR”

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Türüdü, yanan ve yakılan ormanlar için derhal proje başlattıklarını ifade ederek, “Bir Fidan Bin Hayat diye yola çıktık aslında biz. Ormanlar bizim akciğerlerimiz, nefes alma organımız gibi Akciğerleriniz söndüğünde nefes alamıyorsunuz. Ben Akciğer kanseri geçirmiş birisiyim. Ameliyat sonrası Akciğer sönmesinden dolayı o kadar çok tedavi ve terapi gördüm ki tekrar onun canlanması için yetişmesi, yetiştirilmesi yıllarca sürüyor. Gölgesinden faydalanıyoruz. Meyvesinden faydalanıyoruz. Ormanların içinde yaşayan börtü böcek, doğal ortamı sağlayan onlara da çok ihtiyacımız var. Sadece ormanlar yakılmıyor. Orada yaşayan bütün canlı varlıklarıyla yakılıyor. İnsanın içinin sızlamaması veya kayıtsız kalması söz konusu olamazdı. O yüzden biz derhal karar verdik ve uyguladık” ifadesinde bulundu.

“BAŞKAN ALBAYRAK TÜM EKİBİ İLE GELDİ”

Türüdü, destek veren herkese teşekkür ettiğini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak tüm ekibi ile geldi. Gerçekten çok büyük destek verdi. Onun dışında STK’lar, esnaf odaları ve ismini sayamadığım destekçiler, en çok da arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadı. Çok güzel ve verimli bir gün oldu. Sabah 10’da başladık. Akşam 21.30’a kadar devam etti. Benim engelli üyelerim çok rağbet etti. O küçücük aldıkları paralara rağmen gelip orada bir şeyler yediler. Bu da beni çok mutlu etti. Her konuda bir şeyler yapabilirsek eğer elimizi taşın altına koymuş oluruz” diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan