DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Yeni çeşitler üreticiyle buluştu

Son Güncelleme :

18 Haziran 2019 - 15:20

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi Yörükler Mahallesi’nde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin üreticilere sertifikalı, yüksek verimli ve kaliteli, hastalıklara dayanıklı yeni çeşitlerin tanıtılmasının hedeflendiğini kaydeden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, etkinlik sayesinde bölgeye uyum sağlayan yeni buğday ve arpa çeşitlerinin ekiminin yaygınlaşarak verim ve ürün kalitesinde önemli artış beklendiğini vurguladı.

Üretimde tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması ve üreticileri bu alanda geliştirmek amacıyla Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi Yörükler Mahallesi’nde “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi.

Tekirdağ’ın ürün çeşitliliğinin arttırılmasının amaçlandığı ve üreticilerin çeşitlilik konusunda bilgilendirildiği etkinlikte, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri de çiftçilere önemli açıklamalarda bulundu.

10 DEKAR ALANDA KURULDU

Farklı özel firmalardan temin edilen ürün çeşitleri hakkında üreticilere açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, “Kurulan bu buğday çeşit demonstrasyonuyla hububat tarımı yapan üreticilerimize sertifikalı, yüksek verimli ve kaliteli, hastalıklara dayanıklı yeni çeşitlerin tanıtılması amaçlanmıştır. Böylece, bölgeye uyum sağlayan yeni buğday ve arpa çeşitlerinin ekiminin yaygınlaştırılması ile birim alandan alınan verim ve ürün kalitesinde önemli artışlar beklenmektedir. Demonstrasyonda; farklı özel firmalardan temin edilen Prima, Mandica, Aglika, Enola, Bora ve Genesi buğday çeşitleri çiftçi şartlarında demostre edilmiştir. Demonstrasyon 10 dekar alanda kurulmuştur” açıklamasında bulundu.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİ YERİNDE GÖSTERİLDİ

Buğday çeşitlerinin tanıtılması demonstrasyonunda yer alan çeşitleri çiftçilere tarlada gösterilip, ilgili uzmanlara sorarak, tohumluk seçimini daha bilinçli yapabilmeleri amacıyla; düzenlenen etkinliğe üreticiler de yoğun ilgi gösterdi.

Tarla gününe İl Müdürlüğünden İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Müdür Yardımcısı Burhan Alim, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Numan Tüzüner,  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Alaaddin Zeybek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden teknik elemanlar, Hayrabolu, Muratlı, Malkara ve Kapaklı Tarım ve Orman Müdürlüklerinden İlçe Müdürleri ve teknik elemanları, Namık Kemal Üniversitesi-Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer, Hayrabolu İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Uzun, İlçe Emniyet Müdür Vekili, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Vekili, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Tarım Kredi Kooperatifi ve diğer çiftçi örgütlerinin yöneticileri / temsilcileri, Yörükler Mahallesi Muhtarı ile çiftçiler olmak üzere toplam 93 kişi katıldı.

Sırasıyla Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Demirbağ, Namık Kemal Üniversitesi-Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı İsmet Başer ve İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ ve Hayrabolu’da tarım uygulamaları, tarım politikaları ve tarımsal desteklemeler konularında birer konuşma yaptılar. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer, demonstrasyonda kullanılan buğday çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca demonstratör çiftçi Ersan Çelebi, demonstasyondaki uygulamaları hakkında kısa bilgi vererek, görüşlerini dile getirdi.

Etkinliğin sonunda tarla gününe katılan misafirlere verilen çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Habertrak/Özlem İnan