DOLAR 32,3797 % -0.19
EURO 34,7311 % -0.04
GRAM ALTIN 2.433,23 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,33 % -0,22
BITCOIN 62.807,16 -1.318
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yeni nesil öğrenme teknikleri

Son Güncelleme :

08 Ağustos 2019 - 16:02

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Trakya’nın 16 yıldır eğitimde öncü ismi olan Meriç Okulları, Tekirdağ Süleymanpaşa, 100.yıl Mahallesi’nde modern binasında hizmet vermeye başladı.

İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi alanlarında eğitime yeni bir soluk getirmeyi planlayan Meriç Koleji, ilkokulda Gardner Eğitim Modeli’ni uygulayarak, birey odaklı eğitimi ön planda tutuyor.

GARDNER EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Meriç Koleji Müdürü Yusuf Cengiz Üzümcüler, eğitmenler tarafından çocukların zihinsel becerilerine göre gruplandırıldığı bir eğitim modelini baz aldıklarını kaydederek “Gardner Eğitim Modeline göre her insanın özel yetenek alanları ve zekâsını kendine özgü kullanma biçimi vardır. Zekâ geliştirilebilir bir potansiyeldir. Bilimsel oyunlar zekânın farklı alanlarına hitap eder ve geliştirir. Bu noktada eğitmenler, çocukları zihinsel becerilerine göre gruplandırarak onlara en uygun yönlendirmeleri yapmaya çalışır.” Şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZSAYGI VE ÖZGÜVEN AŞILAMAKTIR”

“Meriç Koleji olarak, ortaokulda temel hedefimiz öğrencilerimize özsaygı ve özgüven aşılamaktır.” Diyerek konuşmasını sürdüren Üzümcüler, “Bu anlamda öğrencilerin aktif olarak içerisinde yer aldığı ve yönettiği sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal kulüp çalışmaları önemli rol oynamaktadır. Öğrencilerimizin kendilerine güvenerek, kendilerini sevmeleri pozitif düşünme ve kendilerine açık hedefler koyabilmeleri anlamında önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin bu sayede geliştirdikleri özgüven akademik başarıyı da beraberinde getirmektedir.” Değerlendirmesinde bulundu.

“LGS SÜRECİNDE 880 SAAT DERS VERİLECEK”

Öğrencilerin LGS sınavına hazırlık safhalarıyla ilgili de bilgiler aktaran Üzümcüler, şöyle konuştu: “Merkezi sınav hazırlıklarına da bu süreçte devam eden öğrencilerimiz, yaptığımız LGS hazırlık çalışmaları ile okul dışı herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan bu süreci başarıyla tamamlayacaktır. LGS hazırlık sürecinde öğrencilerimiz 880 saat sınava yönelik ders görmekte ve yıl içerisinde 42 adet deneme sınavı öğrencilerimize uygulanacaktır. Yapılan deneme sınavlarının sonuçları analiz edilerek grup çalışmaları ve bireysel çalışmalar planlanmakta ve eksik oldukları konular bu analizler ve çalışmalar sonucunda tamamlanmaktadır. Her hafta yapılan ödev kontrolleri sınıf danışman öğretmenleri ile rehber öğretmenleri tarafından veliye bildirilmekte ve bu süreçte veli-öğretmen-öğrenci iş birliği ile hareket edilmektedir. Veli ile rehber öğretmen ve branş öğretmenleri tarafından bireysel görüşmeler yapılarak öğrenciye destek rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Yıl içerisinde yapılan anket ve rehberlik çalışmaları ile okul alan, mesleki yönlendirme ve hedef belirleme konusunda öğrenci desteklenmektedir.”

“ÜNİVERSİTE SINAVI ÇALIŞMALARI 9. SINIFTA BAŞLIYOR”

Üzümcüler, üniversite sınavında öğrencilerin, 9. Sınıftan itibaren çalışmalarına aşamalı olarak devam edildiğine vurgu yaparak “Öğrencilerimizin yaşamlarında önemli bir merdiven olan üniversite hazırlık çalışmalarına 9.sınıftan başlayarak aşamalı olarak devam ediyoruz. Öğrencimiz 12. sınıfa geldiğinde 9. sınıftan itibaren edinmiş olduğu bilgi birikimini de kullanarak 12. sınıfta yoğunlaştırdığımız sınava hazırlık programıyla belirlediği hedefe ulaşmakta başarılı olmaktadır. 12. sınıf üniversite hazırlık programımızda öğrencimiz sınava yönelik bin 648 saat ders görmekte ve her hafta yapılan deneme sınavlarıyla eksik oldukları konular belirlenerek bu eksiklerini tamamlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bireysel rehberlik hizmetlerinde hazırlık sürecinin en önemli aşamalarından hedef belirleme ve yönlendirme çalışmaları yapılarak bu hedeflerine göre öğrenciye bireysel bir yol haritası oluşturulmaktadır.” İfadelerini kaydetti.

“ÖĞRENCİLERE HER ALANDA EĞİTİM”

Öğrencileri çok yönlü ve rasyonel bir düşünce yapısına sahip olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Üzümcüler, “Okul olarak, eğitim öğretim yılı içerisinde planlanmış olan robotik kodlama, kod yazılımı, akıl oyunları, geleneksel oyunlar, sosyal sorumluluk projeleri, uluslar arası kardeş okul projeleri ile öğrencilerimizin bilgi çağına uygun, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak fikir üretebilen, ürettiği fikirleri pratiğe dönüştürebilen, çok yönlü ve rasyonel düşünce yapısına sahip bireyler yetiştirebilmeyi hedefliyoruz.” Diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE GÜVENLE HAZIRLIYORUZ”

Meriç Koleji’nde tecrübeli bir kadronun öğrencileri geleceğe güvenle hazırladıklarına dikkat çeken Üzümcüler, sözlerini şöyle noktaladı: “Nihai olarak, profesyonel ve dinamik eğitim kadromuz ile öğretmenlerimiz tecrübesi ve meslek aşkıyla öğrencilerimizi geleceğe güvenle hazırlamaktadır. Açılışa özel, LGS sınav sonuçlarına yönelik 4 yıl boyunca geçerli eğitim burslarımız tablodadır. Detaylı bilgi için ise – (0282) 260 14 70 no ile irtibata geçilebilir.”

Habertrak/Özlem İnan