DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.186,01 -1.922
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Tekirdağ’a 157 milyar liralık yatırım yaptık”

Son Güncelleme :

12 Şubat 2024 - 13:10

“Tekirdağ’a 157 milyar liralık yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşmada Tekirdağ’a yapılan hükümet yatırımlarından bahsetti.

Marmara Bölgesi’nin otoyol ağının tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Son 21 yılda Tekirdağ’a güncel rakamlarla toplamda 157 milyar liralık yatırım yaptık. Yapımı süren Kuzey Marmara Otoyolu’nun Başakşehir-Nakkaş arası ile Kınalı-Malkara Otoyolu kesiminin bitirilmesiyle Marmara Bölgesi’nin otoyol ringi tamamlanmış olacak.” dedi.

“MARMARA BÖLGESİ’NİN OTOYOL RİNGİ TAMAMLANIYOR”

Tekirdağ’a 157 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Son 21 yılda Tekirdağ’a güncel rakamlarla toplamda 157 milyar liralık yatırım yaptık. 4 bin 149 adet yeni derslik inşa ettik. Namık Kemal Üniversitesini ilimize kazandırdık. 4 bin 973 kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Şehrimize farklı branşlarda toplam 45 spor tesisi yaptık. Şehrimiz için Tekirdağ’da, Hayrabolu’da ve 2 tane Çorlu’da olmak üzere toplam 7 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Çorlu ve Süleymanpaşa millet bahçemizin yapımını tamamladık. Diğer millet bahçelerimizin projelendirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşümde riskli yapı olarak tespit edilen 2 bin 919 konut ve 469 iş yerinin dönüşümünü sağladık. Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projesi Malkara, Çanakkale, 1915 Çanakkale Köprüsü dahil, kesimini yaptık. Tamamladık. Kınalı-Malkara kesiminin de tamamlanmasıyla trafikte azalma sağlayarak zaman ve yakıt kayıplarının önüne geçeceğiz. Yapımı süren Kuzey Marmara Otoyolu’nun Başakşehir-Nakkaş arası ile Kınalı-Malkara Otoyolu kesiminin bitirilmesiyle Marmara Bölgesi’nin otoyol ringi tamamlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZIN TAMAMINA GÜVENİYORUZ”

Tekirdağ’ın CHP’nin esersizlik siyasetine mahkûm olmaması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Tekirdağ’a 14 organize sanayi bölgesi, 54 araştırma geliştirme merkezi kurduk. Tekirdağ’ın tüm ilçelerine doğal gazın arzını verdik. Sevgili Tekirdağlılar bunlar 21 yılda kazandırdığımız hizmetlerin özetidir. Bizim siyasetteki gayemizi aziz milletimize aşla hizmettir. Biz Türkiye’yi bütün olarak yüceltmenin arzusundayız. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. 31 Mart’ta Tekirdağ’da yepyeni bir yola girelim diyorum. Tekirdağ CHP’nin esersizlik siyasetine mahkum değildir. Tekirdağ’da sanal kaygılar hizmetin önüne geçmemeli. Tekirdağ hizmetleri fazlası ile hak ediyor. Gelin Tekirdağ’ı Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik anlayışı ile kavuşturalım. Ehil isimleri aday olarak belirledik. Biz belediye başkan adaylarımızın tamamına güveniyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra AK Parti’nin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları sahneye çıkarak halkı selamladılar. Habertrak/Serhat Yeşilipek