DOLAR 32,5322 % 0.27
EURO 34,9321 % 0.16
GRAM ALTIN 2.445,07 % 0,26
ÇEYREK A. 3.997,68 % 0,26
BITCOIN 63.669,26 0.747
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“7 farklı branşta kurs açtık”

Son Güncelleme :

26 Aralık 2019 - 16:34

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engelli bireylerin kurslarda yapmış olduğu ürünler kermeste alıcısını bekliyor.

Halk Eğitim Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan kermes açılışı kurdele kesimiyle devam etti.

Engelli bireylerin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan keçe sabunlar, şal üzeri işleme, origami bebekler, işlemeli bardaklar, süslü kavanozlar, kapı süsleri, bileklik ve kolyeler, örme çoraplar, iğnelik, çuval çantalar ve birçok ürün yelpazesinden oluşan ürünler dernek yararına satışa çıkartıldı.

“Hammadde maliyeti derneğimiz tarafından karşılandı”

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, üretilen ürünleri satışa sunduklarını kaydederek “Eylül ayından itibaren dernek olarak Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 7 farklı branşta kurs açtık. Bunlardan ikisi el sanatları ve cam kumlama kursları. Gerçekten engelli bireylerimiz, onların aileleri ve biz de varız desteğe deyip gelen gönüllü fedakar dostlarımız tarafından üretilen ürünlerimizi bugün alışveriş merkezinde tüm Süleymanpaşa’lı hemşehrilerimizin beğenisine sunduk. Tamamen el emeği, göz nuru olan bu ürünlerimizin hammadde maliyeti tamamen derneğimiz tarafından karşılanmıştır” diye konuştu.

“Kurslarımız hala devam ediyor”

Kursların devam ettiğini vurgulayan Türüdü, “Tek başına ayakları üstünde dimdik duran, derneğimiz bunun dışında, İşaret dili 1.Kur, İşaret dili 2. Kur, Braille alfabesi (görme engelliler için), Halk oyunları (Engelli çocuklarımız anneleri ile oynuyor), Engelsiz Yaşam koromuz ve satranç kurslarımız hala devam ediyor. Dernek olarak tek amacımız, engelli bireylerimizin dışarıya sosyal ve kültürel hayata karışabilmesi, başarmanın mutluluğunu yaşaması tek amacımız oldu. Bu minvalde hiçbir engelli grubunu ayırmadan, duymayanların kulağı, konuşamayanların dili, görmeyenlerin gözü, bacağı, kolu, olabilmek adına mücadelemiz devam ediyor ve edecek” şeklinde konuştu.

Kermes açılışına Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, Vali eşi Güllühan Yıldırım, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu ve vatandaşlar katıldı.

Kermes Pazar gününe kadar alışveriş merkezinde açık kalacak. Habertrak/Ayşe Keşkek