DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News
Haber Merkezi

Ramazan çöreği geleneği yaşatılıyor

Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 12:50

Ramazan çöreği geleneği yaşatılıyor

 

Tekirdağ’da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti ramazan çöreği kentteki fırınlarda pişirilmeye başlandı.

Çörek, kendine has tadı ve kokusuyla ramazan ayında vatandaşlardan talep görüyor.

Fırıncı Ekrem Ökten, AA muhabirine, Osmanlı’dan gelen geleneği 26 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Nohut mayasının kıvamını tutturmanın çok önemli olduğunu belirten Ökten, “Ramazan çöreği sadece nohut mayasından yapılıyor. Başka hiçbir katkı maddesi yok.” dedi.

Ökten, ramazan çöreğinin mutlaka sarı olması gerektiğini, içerisinde katkı maddesi bulunan çöreğin bu renkte olmadığını dile getirdi.

Mayanın tutturulmasının hassas bir iş olduğunu anlatan Ökten, “Bunun yapılışı ve mayasının tutması 16 saat sürüyor. Sadece mayanın tutması için 8 saat bekliyoruz. Gece en az 6 defa mayaların yerini değiştiriyoruz. Küçük bir bebek gibi bu çörek, ne sıcağa ne soğuğa gelir. Oda sıcaklığında olması lazım. Yapılışı sadece maya tutmasıyla olmuyor. Çok işçilik istiyor. Ama ramazan ayında bu işi biz severek yapıyoruz.” diye konuştu.

Ramazan çöreği üretimini çocuğuna ve torunlarına miras bırakmak istediğini söyleyen Ökten, onları da bu geleneği sürdürürken görmeyi arzuladığını ifade etti. A.A.

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar EURO

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar BITCOIN

FİYAT

DEĞİŞİM

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER