DOLAR 32,4640 % 0.07
EURO 34,8868 % 0.37
GRAM ALTIN 2.433,71 % -0,20
ÇEYREK A. 3.979,12 % -0,20
BITCOIN 62.126,01 -2.739
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

105’İNCİ YILDA EN SESSİZ TÖREN

Son Güncelleme :

19 Mart 2020 - 10:43

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Tarihi Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Korona virüsü tedbirleri kapsamında törene kısıtlı sayıda protokol üyesi katıldı. Az sayıda protokol üyesinin katıldığı törene, vatandaşlar da korona virüsü tedbirler kapsamında katılmadı.

Atatürk Anıtına;  Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu. Ardından Vali Yıldırım Şehitlik  Özel Defteri’ni imzaladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Şehitlik Özel Defterine;; “Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz; vatanımızın korunması,  istiklalimiz, istikbalimiz ve hürriyetimizin sembolü olan ay-yıldızlı bayrağımız uğrunda göğsünüzü siper edip, canlarınızı feda ederek, bu aziz toprakları kanlarınızla suladınız.  Siz Aziz Şehitlerimizin hem Allah indinde hem de Yüce Türk Milletinin bağrındaki manevi hatırası, daima en yüksek iftiharla yâd edilecektir. Şüphe yok ki; sizlerden aldığımız güç, azim ve kararlılıkla, rengini kanlarınızdan alan Şanlı Türk Bayrağı sonsuza kadar gök kubbede özgürce dalgalanacak, vatan toprağımız son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşının 105. Yılı münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  dinimiz, vatanımız, namusumuz için bir an bile düşünmeden canını feda eden siz aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Sizlere minnettarız, ruhunuz şad olsun. “Âsım’ın nesli.. diyordum ya.. nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.”ifadelerini yazdı.

Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından 18 Mart Şehitler Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü Kutlama etkinlikleri son buldu.

Çelenk Sunma Töreni’ne Tekirdağ Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya katıldı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek