DOLAR 32,7878 % 1.53
EURO 35,1602 % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % 2,80
BITCOIN 66.184,01 -0.151
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“19 Mayıs ve Milli Mücadelede Tekirdağ”

Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 16:02

“19 Mayıs ve Milli Mücadelede Tekirdağ”

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Dernek Başkanı Hüseyin Bayol,”19 Mayıs ve Milli Mücadelede Tekirdağ” konulu programda  yaptığı konuşmada amaçlarının “geçmişten bugüne tarih bilincini genele yaymak ve insanımıza üzerinde yaşadığı toprakların, temsil ettiği misyonun farkında olmalarını sağlamaktır.dedi.

TARİHİMİZİ AYDINLATIYORUZ

Bayol,” Bu projemiz ile kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, sosyal yaşantımızı ve tarihi eserlerimizi aydınlatmayı görev edinmiş bulunmaktayız.”ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZDE YAŞADIKLARI ŞEHRİN FARKINDA OLMALARI, ŞEHİRLİLİK BİLİNCİNİN OLUŞMASIDIR

Bu çalışmamızda, toplumsal dayanışma bilincinin oluşması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla hedef kitle olarak gençlerimizi ve halkımızı aldıklarına da işaret eden Bayol,” İstiyoruz ki, gençlerimizi yaşadıkları şehrin farkında olmaları, şehirlilik bilincinin oluşmasıdır. Bu bağlamda sorumluluklarımıza; yeni hedefler, yeni umutlar ekleyerek hep birlikte yaşadığımız, nefes alıp-verdiğimiz, hiçbir şekilde vazgeçemeyeceğimiz Tekirdağımıza hain düşmanın nasıl gelip nasıl kaçtıklarını öğrenmek olacaktır.”değerlendirmesinde bulundu.

“DOĞRU, SAĞLAM, AYAKLARI YERE BASAN BİLGİYE DAYALI BİR BİLİNÇ SAHİBİ OLMALISINIZ”

“Ülkemizin yarınları sevgili gençler! Sizler de okullarınızda yaptığınız hatalarınızdan ders alacak kadar akıllı, geleceğe yeni hedefler koyacak kadar da cesur olmalısınız. Bu milletin bir genci olarak, zor olanı başarmak zorundasınız.”ifadelerine de yer veren Bayol, “Bunun için de öğretmenleriniz size, doğru düşünmeyi ve doğru uygulamayı, yani doğru yaşamayı göstermektedirler. Şunu hiç unutmayınız!  Türkler yüzyıllar boyunca tarihe yön vermiş, dünyanın kaderini belirlemiş, batının önünde olmuş ve batıya öncülük etmiş bir milletin evlatları olarak siz gençler, ezbere, bilmeden, okumadan, düşünmeden, sorgulamadan, empoze edilmiş bir bilinç değil. Doğru, sağlam, ayakları yere basan bilgiye dayalı bir bilinç sahibi olmalısınız. Geçmişinizdeki güzellikler, yücelikler kadar hatalarınızı da anlayarak yolunuzu belirleyebilecek üstün zekaya ve yeteneğe, lider özelliğine sahip, gençlersiniz.”diye konuştu.

“İDEAL DEĞERLERLE İNSAN HAYATI ANLAM VE DEĞER KAZANMAKTADIR”

Gençlere konuşmasını sürdüren Bayol,şunları söyledi:”Sizlerin kendi kültürümüzü benimsemiş ve bu benimsemeyi çağımızın gerekleriyle bütünleştirme ufkunda yol aldığınızı ve dürüstlüğün, ahlakın, insan sevgisinin ve hoşgörünün anlamını çok iyi kavradığınızı görmek bizleri sevindirmektedir. Şunu unutmayınız! Yüzyılımızda kendi değerlerini benimsemiş ve özüyle barışık insanların daha da başarılı olacakları mutlaktır. Ancak ideal değerlerle insan hayatı anlam ve değer kazanmaktadır. Geleceğimiz siz gençleri umudumuz sizsiniz ve ülkemizin yarınları siz gençlerimizi sevgiyle, selamlıyorum. “

Daha sonra programda şu etkinliklere yer verildi.Şiir “Git Evladım Ya Gazi Ol, Ya Şehit” – Mehmet Emin Yurdakul LalenurDizmaç Tekirdağ Belgeseli (10 dakika), Şiir “Çanakkale Geçilmez” – Bilal Karakaş YiğithanÖzzade Okuyacak Konferans “19 Mayıs ve Milli Mücadelede Tekirdağ” Konuşmacı: Tekirdağ NKÜ Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Hasan DEMİRHAN,”Merhaba Anne Ben Geldim” (Şehit Mektubu) – Adnan Yılmaz Ahmet Öztürk Okuyacak,- Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Türk Sanat Müziği Topluluğunun Konseri,Bağlama Taksimi (Arda Akkoyin) Bülbülüm Altın Kafeste (Koro) Çalın Davulları (Hazal Kaya) Bayati Taksim (Klarnet-Can Polat Sarica) Benzemez Kimse Sana (Kamil Gelirgider) Fikrimin İnce Gülü (Mehmet İlhanlı) Kırmızı Gül (Duru Ağalar) Vardar Ovası (Koro)Habertrak/Gülçin Kıyıcı