DOLAR 32,3797 % -0.19
EURO 34,7311 % -0.04
GRAM ALTIN 2.433,23 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,33 % -0,22
BITCOIN 62.807,16 -1.318
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

321 bin TL nakdi yardım

Son Güncelleme :

14 Haziran 2018 - 12:48

Tekirdağ Valiliği Yeni Hizmet Binası’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından amatör kulüplere nakdi yardım yapıldı.

65 amatör spor kulübüne, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen 312 bin TL nakdi yardım çeki verildi.

Tekirdağ Valiliği Yeni Hizmet Binasında düzenlenen nakdi yardım törenine Tekirdağ Valisi Sayın Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Yel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş ve Tekirdağ ASSFK Başkanı Sayın Mehmet Kaya amatör spor kulübü temsilcileri katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, İlimizde Amatör Spor Kulüplerine yapılacak olan nakdi yardımın hayırlara vesile olmasını dileyerek, amatör spor kulübü yöneticilerine ve programa katılan herkese teşekkür etti.

“MAHALLE İÇERİSİNDE SEMT SAHALARININ ARTIRACAĞIZ”

Gençlere farklı alanlarda zaman harcayacakları alanlar oluşturulması gerektiğini vurgulayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “İnşallah Bugün size takdim edeceğimiz nakdi yardımla birlikte güzel bir başlangıca vesile oluruz. Gerçekten amatör spor kulüpleri çok önemli ve bizim en önemli problemlerimizden birisi gençlerimizin son dönemlerde onlara musallat olan illet bir duruma gelen bağımlılıktır. Onların uyuşturucuya bulaşmaması daha farklı alanlarda enerjilerini harcamaları için amatör spor kulüpleri gerçekten çok çok önemli ve değerlidir. Bizim onlara yapacağımız katkı onların önünü açmak geleceğimizin önünü açmaktır ve bizler bunun farkındalığı ve bilinci içerisindeyiz. Bizler bölgemizde, ilimizde ve çevremizde uyuşturucu ile mücadele anlamında güvenlik acısından ciddi tedbirler alıyoruz ama aldığımız bu tedbirler yeterli değil önemli olan bunun kökünün kurutulması kökünün kurutulması içinde çocuklarımızı ve gençlerimizi daha farklı alanlarda zaman harcayabilecek boş zamanlarını geçirebilecek ve enerjilerini tüketebilecek imkanlar sunmak zorundayız. Siz değerli amatör spor kulüpleri yetkilileri ve yöneticileri sizler bu konuda güzel ve hayırlı işler icra ediyorsunuz. Ben sizlere teşekkür ediyorum. İlimizde Gençlik hizmetleri spor alanları ile ciddi ihtiyaçlarımız var. Bununla ilgilide sayın bakanımızla geçen hafta içerisinde güzel bir çalışma programı düzenlendi. Bölgemizin ihtiyaçları ve acil yapılması gerekli olan konular üzerinde sayın bakanımız gerekli talimatları verdi. Çalışmalar başlatıldı. Kapalı spor salonları ve stadyumla ilgili biz yer konusunda ki çalışmalarımızı anlattık güzel bir yer bulacağız. Asıl önemli olan konulardan biriside mahalle içerisinde semt sahalarının artırılması buda çok önemli yerel yönetimlerimizin de bu konulara ayrı bir eğilmesi gerekiyor. Semt sahaları ile gerek basketbol gerek voleybol gerekse küçük mini futbol sahaları çocuklarımız buralarda spor yapabilmeli boş vakitlerini değerlendire bilme imkanları elde edebilecekler.” dedi.

“BAKANIMIZ 15 BİN KİŞİLİK YENİ STAD İÇİN BAKANLIK YETKİLİLERİNE TALİMAT VERDİ”

İnönü Spor Salonu’nun yerine yeni bir spor salonu yapılacağını belirten Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel, “Bizim iktidara gelmemizden bu yana üç buçuk katlık bir büyüme oldu. Bu büyüme spor ve gençlik hizmetlerinde de kendisini gösteriyor. Bizler Tekirdağ’ımızın bu büyümeden daha çok yararlana bilmesi için elimizden geldiğince var gücümüzle çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Spor bakanımıza Tekirdağ’da tesisleşmenin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler verdik. Bakanımızla beraber karalar aldık. Namık Kemal Stadı yıkılarak yerine 5 bin kişilik bir kapalı spor salonu ve yanında da spor kompleksleri yapacağız. Hem spor hem farklı branşların olduğu bir spor kompleksi olacak. Sayın bakanımız 15 bin kişilik yeni stad için bakanlık yetkililerine talimat verdi. İnönü Spor Salonu 50 yıllık bir spor salonu onu yıkıp yerine yeni bir spor salonu yapacağız. İlçelerde de çalışmalarımız sürüyor. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi hızlı göç alan ilçelerimize de 5 bin kişilik spor salonları ve gençlik merkezleri yapacağız. Hayrabolu, Şarköy, Malkara gibi eskimiş olan spor salonlarımızı da yıkarak yerlerine yani spor salonları yapacağız. Tekirdağ da yapımı süren buz pateni pistini de 3 ay içerisinde bitiriyoruz. Bunun dışında avcılık ve atıcılık ile uğraşan çok sayıda vatandaşımız var. Şarköy’de 600 bin lira ödenek gönderdi sayın bakanımız Şarköy’de poligon hazırlığımız var. Uzun uğraşlar sonucu aldığımız bir arazide bu yılın sonuna kadar Şarköy’de bir poligonumuz olacak.” ifadelerini Kullandı.

“TESİS ANLAMINDA ÇOK EKSİKLERİMİZ VAR”

Tekirdağ’ın en çok müsabaka oynanan illerden biri olduğunu belirten Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Kaya, “Gönül arzu ederdi ki spor bakanımız burada daha fazla kalsın. Tesis anlamında bizim çok eksiklerimiz var. Sayın bakanımıza eksiklerimizi ve tesislerimizi anlattık. Sayın bakanımız tesislerimizin yapımına çok sıcak baktı. Biz Tekirdağ’da en çok müsabaka oynatan illerden bir tanesiyiz yaklaşık 70 büyük kulüple yılda 1450 müsabaka oynatıyoruz. Kulüplerimizin başkan ve yöneticileri insanlardan yardım almadan özveri ile bu görevlerini gerçekleştiriyorlar. Biz bir kamu görevi yapıyoruz. Küçük yaşta kötü alışkanlık edinme yaşına gelen çocukları spor alanlarına çekerek büyük bir kamu görevi yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Habertrak/Aytaç Doğaner