DOLAR 32,3736 % -0.21
EURO 34,7965 % 0.1
GRAM ALTIN 2.438,97 % 0,01
ÇEYREK A. 3.987,71 % 0,01
BITCOIN 62.959,99 -1.24
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

435 Hissedara tapu oyunu

Son Güncelleme :

11 Aralık 2019 - 11:01

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, seçim döneminde CHPli belediyelere katkı sağlayacağı gerekçesiyle Dere Sokak’taki tapuların Süleymanpaşa Belediyesi’ne verilmediğini, fakat seçimlerden hemen sonra tapuların kısa bir süre içerisinde Ak Partili Süleymanpaşa Belediyesi’ne verildiğini kaydetti.

Daha önce dağıtılması gerekilen tapuların ertelendiğini, vatandaşların bu nedenle de imar affı için başvuruda bulunmadıklarını belirten Işıkgör, “Süleymanpaşa Belediyesi, tapu dağıtmakla bir anlamda fayda sağlamadı. Daha kötüsü; 3-5 ay önce tapu dağıtımları yapılsaydı bu insanlar imar affından faydalanmak için müracaat edeceklerdi. Ama şimdi tapu dağıtım töreni yaparmış gibi yapıp, oradaki 435 hissedar mağdur edilmiştir.” Değerlendirmesinde bulundu.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, İl Sekreteri Telat Akköse, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İsmail Öztürk tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirildi.

“435 HİSSEDAR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETTİLER”

Işıkgör, tapu dağıtım töreniyle insanların mağdur edildiğine değinerek, “Tekirdağ’ın sorunlarını konuşmak için sizlerle birlikteyiz. Bundan bir süre önce Süleymanpaşa Belediyesi bir törenle Aydoğdu ve Çınarlı Mahallesi’nin birleştiği yerdeki Dere Sokak’ta tapu dağıtım töreni yaptı. Öyle bir tören yaptılar ki insanlara; sanki tapu sahibi yoktan mülk sahibi yaptılar gibi aslında o gün yaklaşık 400 vatandaşımızı mağdur ettiler. Neden mağdur ettiler? Dere Sokak tapu mülkiyetleri hisseli olduğu için, tapu mülkiyeti problemli olan bir bölgeydi. Burasıyla ilgili 27.11.2007 tarihinde Tekirdağ Belediyesi yani Büyükşehir olmadan önce bir ihale yaptı ve buranın yasal hale dönüştürülmesi için bir çalışma başlattı. Bu çalışmayı yapan kimdi?  Dönemin AKP’li Başkanı Ahmet Aygün. Oradaki insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini gördü. Böyle bir çalışma başlattı. Dere Sokak’ta ki yaşayan insanların mağduriyetinin giderilmesinde 2007 yılında başlayan çalışma var. Bu çalışma Tapu Müdürlüğü’nden Taşınmazlarda ki 1. Ada 1,4, 6 ve 9. Parsellerde hisseli satışlar arasında meydana gelen hisse hataları oluştuğu gerekçesiyle iptal edildi. Hisse hatasının düzeltilmesi istendi. Bu süreç burada kaldı” diye konuştu.

“DÜZENLEMELER HAKLI GEREKÇE OLMADAN TEKRAR DURDURULDU”

Yapılan itirazların red edilmesine rağmen değişiklik yapılmadan kabul edilmesini vurgulayan Işıkgör, “Aradan zaman geçti. Belediye yönetimleri değişti. Süleymanpaşa Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilmeye başladı. Büyükşehir kuruldu. Büyükşehir ile birlikte bu konu yeniden gündeme geldi. Çünkü Tekira önündeki meydanın düzenlenmesi gerekiyordu. 2017 yılında bu dosya güncellendi. Gözden geçirilmesi gereken yerler revize edildi. Bu işlemler Tapu Kadostra Müdürlüğü’ne gönderildi. Bunun üzerine Tapu Kadastro Müdürlüğü tekrar bir parselde mahkeme kararı olduğunu, bu mahkeme kararı doğrultusunda düzeltilmesini istedi. Hisse hatası bulunan 1 Ada, 6 parsel hissedarlarından 1 kişinin dava açması sonucu Tekirdağ 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 2015/276 esas 2017/583 karar sayılı kararı ile 1 Ada, 6 parselde ki hisse hatasının giderilmesini istedi. Bunun üzerine belediye bu hatanın giderilmesini sağladı. Mahkeme kararında ölü maliklerin mirasçılarında isminin geçirilerek, proje mirasçılarının adına yönelik düzenlenmesini ve askıya çıkarılmasını talep etti. Belediye de bu işlemi yaptı. Burada ki eksiklikte giderildi. Süleymanpaşa tapu tescil için bu işlemler düzeldikten sonra Tapu Müdürlüğü’ne gönderildi. Bu arada seçimler yaklaştı. Bir el devreye girdi. 2018’in son günlerinde yapılan bu düzenlemelerde bize göre hiçbir haklı gerekçe olmadan tekrar durduruldu.  Neden? Çünkü tam seçim üzeri Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi burada tapu dağıtırsa, kendilerine yarar sağlar düşüncesiyle bu tapu dağıtımının önüne geçildi. Bu müracaat edilen talep durduruldu. Ne hikmetse bütün itirazlara rağmen hem Tapu Sicil Müdürlüğü’ne hem de bölge müdürlüğüne hem de Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne yapılan itirazlar bu süreçte red edildi. Ama hemen akabinde ve seçimden hemen sonra daha 5. Ayda 31.05.2019’da aynı dosya tekrar gönderildi ve kabul edildi. 19.12.2018’de reddedilen itiraz hiçbir değişikliğe uğramadan 31.05.2019’da nasıl kabul edildi? Ya da bir değişiklik yapıldı mı? Bunların kamuoyuna bilgilendirilmesi lazım? Bu seçimlerden önce Süleymanpaşa Belediyesi veya Büyükşehir bu tapuları dağıtsaydı katkı sağlayabilir miydi evet sağlayabilirdi. Bu işlemler yılbaşında yapılsaydı vatandaşlarımız imar affından fayda sağlamak için müracaat edebileceklerdi. Ama bu işlemler: ‘Aman CHP’ye bir faydası olmasın aman CHP bundan bir fayda sağlamasın’ endişesi veya düşüncesiyle yapılan bu işler oradaki 435 hissedarı mağdur etmiştir.” şeklinde konuştu.

“ASLINDA İNSANLARI MAĞDUR EDİYORLAR”

AKP’li belediyenin bugüne kadar yapmağı projeleri anlatacaklarını vurgulayan Işıkgör, “Süleymanpaşa Belediyesi tapu dağıtmakla bir anlamda fayda sağlamadı. Aslında daha kötüsü 3-5 ay önce tapu dağıtımları yapılsaydı bu insanlar imar affından faydalanmak için müracaat edeceklerdi ve birçok mağduriyetleri de gidermiş olacaklardı. AKP’li belediyeler toplumun yararını düşünmekten çok kendi yararlarını düşünmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Geldikleri günden beri bu zihniyetlerini her şekilde gösteriyorlar. Nasıl gösteriyorlar? Tapu dağıtım törenleri yaparmış gibi yapıp, aslında insanları mağdur ediyorlar. Geldikleri günden itibaren de insanları kış gününde insanları sokağa terk ediyorlar. İşlerine güçlerine son veriyorlar, ekmeklerinden ediyorlar. Dün de hukukçu çalışan kardeşimizin haksız hukuksuz bir şekilde işine son verdiler. Hiç kimsenin ahını almayacaksın. 15 yıllık avukata ‘mesleki yetersizlik’ gerekçesiyle işine son veremezsin. Yazıktır. AKP yönetimi hiçbir zaman kamunun yararına iş yapmamıştır. Sadece yaptığı işin bana ne yararı var diye bakmıştır. Orada yaşayan insanları yeniden bir mağduriyete sokmuşlardır. Sanatla ilgili bir gündem yaratıldı. Bununla ilgili hemen önümüzdeki hafta başında daha geniş bir basın toplantısı yapacağız. Onun hemen arkasından da AKP’li belediyenin bugüne kadar yapmadıklarını anlatacağız” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan