DOLAR 32,2863 % 0.03
EURO 35,0505 % -0.12
GRAM ALTIN 2.475,10 % 0,36
ÇEYREK A. 4.046,79 % 0,36
BITCOIN 66.175,38 -0.092
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

CHP Süleymanpaşa’da satranç oyunu

Son Güncelleme :

07 Kasım 2018 - 10:39

CHP Süleymanpaşa’da aday adaylığı hareketliliği devam ederken siyasi ittifaklarda gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

CHP’de adayın belirlenmesi sürecinde kamuoyu yoklamalarının yanı sıra örgütün, milletvekillerin ve özellikle CHP Parti Sözcüsü, Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın tavrının çok önemli olduğu ifade ediliyor.

SADECE YÜCEER “EŞKİNAT” DİYOR

CHP kulislerine göre; parti içerisinde ki saflar artık belli gibi. CHP Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yeni dönemde de aday adaylığına soyunmuş durumda. Eşkinat’a milletvekillerinden sadece Candan  Yüceer’in destek verdiği CHP örgütünün ise Eşkinat’ın adaylığına destek vermeyeceği gelen bilgiler arasında.

EŞKİNAT’IN PARTNERİ DALGIÇ

Öte yandan Eşkinat’ın büyükşehir belediye başkanlığı için ilk partner tercihinin Adem Dalgıç olduğu ikinci tercihinin ise Kadir Albayrak olabileceği konuşuluyor. Dalgıç ve Ekrem Eşkinat’ın siyasi olarak birlikte hareket ettiği tüm kamuoyu tarafından biliniyor.

Eşkinat, daha önce parti içi seçimlerin tamamında Öztrak’a muhalif kalmış ve dahil olduğu tüm seçimleri kaybetmişti. Ayrıca kurultay döneminde de Kılıçdaroğlu kanadına ’’değişime karşıyım, zamanı değil ‘’ deyip, İnce kanadına da ‘’değişim artık şart.’’ dediği ve bunun ortaya çıkmasıyla her iki kanattan da tepki aldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

YAĞCIOĞLU GÜÇLÜ GELİYOR

CHP Süleymanpaşa’da belediye başkan adayı olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan İlker Yağcıoğlu ise Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Faik Öztrak’ın yanı sıra örgütünde tam desteğiyle kolları sıvamış durumda.

Bilindiği üzere CHP Süleymanpaşa İlçe Örgütü oy birliğiyle İlker Yağcıoğlu’nu destek kararı almıştı. Örgüt yetkilileri ise her fırsatta Yağcıoğlu’na desteklerinin tam olduğunu ifade ediyor.

“İLKER’E SÖZÜM VAR”

Vekillerden İlhami Özcan Aygun’un milletvekili olmasında büyük destek veren İlker Yağcıoğlu’na bu kez İlhami Özcan Aygun’un tam destek verdiği ,İlker Yağcıoğlu’ndan her platformda övgüyle bahsettiği ve hatta soranlara ‘’İlker’e sözüm var. Kendisi Başkan adayımız. Kırmadan bu işi yapmalıyız.’’ ifadelerini kullandığı gelen bilgiler arasında.
CHP’nin ağır topu Faik Öztrak’ın ise daha önce her platformda kendisine destek veren, Yağcıoğlu’nun arkasında olduğu fakat süreci kırıp dökmeden yönetmeye çalıştığı yine konuşulanlar arasında.

 ÇETİN TABANDA EŞKİNAT’TAN ÖNDE

Süleymanpaşa’da aday adayı olan bir diğer isim olan Şeref Çetin’in ise olası bir parti içi ön seçimde Eşkinat’ın kesinlikle önünde kendine bulacağı ve parti tabanında özellikle üyede Eşkinat’tan çok daha güçlü olduğu herkes tarafından yüksek sesle ifade ediliyor. Şeref Çetin’e ise Candan Yüceer’in  ve önceki dönemde yöneticilik yapan siyasi tabanının destek verdiği konuşuluyor.

KAMUOYU YOKLAMALARINDA ÇETİN VE YAĞCIOĞLU YARIŞIYOR

Aday belirleme sürecinin en önemli parçasının kamuoyu yoklamaları olduğu biliniyor.Şimdiye kadar yapılan İlker Yağcıoğlu’nun tamamında önde çıktığı kamuoyu yoklamalarında ise yarışın aslında yansıtıldığı gibi Ekrem Eşkinat ve İlker Yağcıoğlu arasında değil ,Şeref Çetin ve İlker Yağcıoğlu arasında olduğu Eşkinat’ın anketlerde adeta dibe vurduğu ifade ediliyor.

Habertrak/Özlem İnan