DOLAR 32,4015 % -0.12
EURO 34,7913 % 0.12
GRAM ALTIN 2.436,99 % -0,07
ÇEYREK A. 3.984,48 % -0,07
BITCOIN 62.300,30 -2.491
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“62 MİLYAR DOLAR NEREDE?”

Son Güncelleme :

10 Ocak 2020 - 17:42

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, Ak Parti’nin 17 yıl içinde 62 milyar dolarlık satış, yani özelleştirme yaptığını ve bu paranın nerede kullanıldığını Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a sorarak, “Bu paralar nereye gitti? Nerede harcandı? Diyorlar ki: ‘Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü, İzmir Otoyolu’nu yaptık’ bu saydıklarının hepsi yap işlet devret yöntemiyle yapılan tesisler. Yolcu, araç ve hasta garantisi verilerek yapılan tesisler. Yani tüketilen 62 milyar doların içinde bunların olmaması gerekiyor. Bu paralar nerede?” diye konuştu.

“BU PARALAR NEREYE GİTTİ?”

“Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın bir süre önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve CHP’ye yönelttiği sorulara Kadir Albayrak cevap verecektir.” Diye konuşan Işıkgör, “Ama ben CHP Tekirdağ İl Başkanı olarak kendilerine birkaç cümle ile buradan cevap vermek istiyorum. Ak Parti 2002 yılında iktidara geldi. Yani 17 yıldır iktidardalar. İktidara geldikleri günden bu yana, tam 62 milyar dolarlık satış, yani özelleştirme yaptılar. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin fabrikalarını, otellerini, limanlarını, enerji üretim tesislerini, elektrik ve doğalgaz dağıtım şebekelerini, arazilerini, yerlerini yabancı özel şirketlere sattılar. Bu paralar nereye gitti? Nerede harcandı? Diyorlar ki: ‘Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü, İzmir Otoyolu’nu yaptık’ bu saydıklarının hepsi yap işlet devret yöntemiyle yapılan tesisler. Yolcu, araç ve hasta garantisi verilerek yapılan tesisler. Yani tüketilen 62 milyar doların içinde bunların olmaması gerekiyor. Bir de yılbaşı öncesi bir yerli otomobil lansmanı yapıldı. Aslında hafızamızı biraz geriye doğru çalıştırırsak bunun benzerini biz 9 Ekim 2015 yılında da yaşamıştık. NTV’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil için testler yapılıyor. Seçimden sonra lansmanını yapacağız. 2020’den sonra da pazara çıkmasını planlıyoruz demişti. Yani bu ikinci otomobilimiz oldu. Bu 2020 içinde ilk yerli otomobilimizi ülkemizin caddelerinde yollarında görmeye başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE DEĞİL, FİYATLAR DA UÇTU”

Başkanlık sistemine geçiş ile birlikte Türkiye’nin yönetilemez bir hale geldiğini söyleyen Işıkgör, “AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılında Türkiye’de işsiz sayısı 2 milyon 460 bin idi. 2019 yılının Temmuz ayında işsiz sayısı 4 milyon 596 bin 600 oldu. Türkiye’nin dış borcu 2002 yılında 129 milyar dolar iken 2019 yılında 4 trilyon 468 milyar dolara çıktı. İcradaki dosya sayısı da 2002’de 8 milyon 613 bin iken, 2019 Kasım ayı itibariyle 21 milyonu aştı. Bu ucube başkanlık sistemine geçerken de bize yetkiyi verin ‘Türkiye’yi uçuralım’ dediler. Doğru. Ama uçan sadece Türkiye değil, fiyatlar da uçtu. Türkiye yönetilemez ve savrulur bir duruma geldi.” Değerlendirmesinde bulundu.

“KİM SAHİPLENMEYE ÇALIŞIYOR BİR BAKSIN”

Yel’in CHPlilere “sahiplenme hastalığı var’ demesi nedeniyle eleştirilerde bulunan Işıkgör, “Mustafa Yel, basın toplantısında CHPlileri ve Belediyeleri kendilerinin yaptıkları hizmeti sahiplenme hastalığı ile suçladı. ‘Bunlarda sahiplenme hastalığı var’ dedi. Ama ben Yel’e şunu tavsiye ediyorum: Hayrabolu’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yaptığı projenin başında kim fotoğraf çektirdi? Altına da neler yazıldı? Bir baksın. Büyükşehir Belediyesi’nin Trakya’nın en büyük meydanını yaptığı o meydana kim hangi belediye başkanı kendi ismini taşıyan yani belediyenin ismini taşıyan saksıları koyarak o meydanı sahiplenmeye çalıştı? Yine büyükşehirin yetkisinde olan birçok caddelere de kendi banklarını koyarak o caddeleri sahiplenmeye çalışıyor. Yel’e ben bunlara dikkat etmesini tavsiye ediyorum.” Diye konuştu.

“NE KADAR YARDIM EDİLDİ ÖĞRENMESİNİ TAVSİYE EDERİM”

Işıkgör, Büyükşehir Belediyesi’nin kültür varlıklarına da destek olduğuna dikkat çekerek, “Yel, şehrimizde birçok antik kenti ve kültürel varlıkları saydı. ‘Büyükşehir Belediyesi’nin bunlara ne kadar maddi kaynak sağladı?’ Dedi. Ben de Yel’e üniversite rektörüyle bir görüşmesini tavsiye ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin, Heraklia Antik Kenti’ne kazıda kullanılmak üzere ne kadar yardım yapıldığını öğrenmesini tavsiye ederim.”

“AK PARTİ YETKİLİLERİ BU İŞLERİN NERESİNDELER”

Hayata geçirilmesi planlanan iki proje ile Süleymanpaşa sahilinin adeta işgal edileceğini kaydeden Işıkgör, sözlerini şöyle noktaladı: “Süleymanpaşa Sahilimiz işgal edilmek üzere doğu yakasında yani eski iskelenin doğu tarafında, marina iskeleye kadar genişletilerek ve kara tarafından büyük bir bölümü bu alana dahil edilip doldurularak oraya bir takım tesisler yapılmak isteniyor. Yüzüncü Yıl Mahallesi’nin güneyinde de; dolgu alanları yaratılarak buralarda da kimyasal madde depolama siloları koyulmak isteniyor. 36 adet. AK Parti yetkilileri, Süleymanpaşa kenti bu şekilde yağmalanırken, tüketilirken, Süleymanpaşa halkının denizle buluşulması önlenirken, neredeler? Bu işlerin neresindeler? Engellemek için herhangi bir girişimleri var mı? Neden engel olmadılar? Neden bu iki proje bu aşamaya kadar geldi? Bu sorularımı onlara soruyorum.”

Habertrak/Özlem İnan