DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.745,90 0.762
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

SOLUDUĞUMUZ HAVA KALİTELİ Mİ?

Son Güncelleme :

24 Şubat 2021 - 11:58

Dünyanın Hava Kirliliği: “Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi Endeksi” verilerine göre; Tekirdağ’ın hava kalitesi, “çok sağlıksız” (mor) kategorisinde yer aldı. Şehirler; İyi, Orta, Sağlıksız, Çok sağlıksız ve Tehlikeli kategorileri altında sıralandı ve Tekirdağ bu sıralamaya göre hava kalitesi insan sağlığına büyük oranda zarar veren; “çok sağlıksız” kategorisinde yer aldı.

Tekirdağ merkez 228 (çok sağlıksız) hava kalitesi ile ortalaması 139 (hassas gruplar için sağlıksız) İstanbul’u, ortalaması 119 (hassas gruplar için sağlıksız) Ankara’yı, 141 (hassas gruplar için sağlıksız)  olan İzmir’i, 156 ile (sağlıksız) kategorisinde yer alan Kocaeli’yi geride bıraktı.

Tekirdağ’ın hava kalitesinin düşük olmasının sebepleri arasında ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeterli düzeyde önlem almaması ve kalitesiz kömür kullanılması olduğu iddia edildi. Organize Sanayi Bölgelerinde ise hava kalitesinin genellikle sağlıksız ve çok sağlıksız kategorileri arasında değişkenlik gösterdiği gözlemlendi.

“Çok sağlıksız” kategorisinde yer alan Tekirdağ Merkez’deki hava kalitesi “Acil durum sağlık uyarıları, tüm nüfusun etkilenmesi daha olasıdır” olarak açıklandı.

TEKİRDAĞ BAŞTA GELEN İLLERDEN

Trakya bölgesindeki üç ilin Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi (AQI) verileri gösteriyor ki; Trakya’da hava kalitesi insan sağlığını ciddi derecede zedeleyen bir seviyeye yükseldi. Açıklanan güncel verilere göre; Tekirdağ merkez, Kırklareli merkez ve Lüleburgaz ilçesi, Edirne’nin Keşan ilçesi olmak üzere hava kirliliğinde Trakya bölgesinin en kirli havasının bu üç kente ait olduğu ortaya çıktı.

İŞTE TRAKYA’DAKİ İLLERİN HAVA KALİTESİ

Açıklanmaya devam eden Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi Endeksi (AQI) verilerine göre Trakya bölgesindeki Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’nin hava kirliliği oranları dikkat çekti. Paylaşılan ölçümlere göre; Edirne merkez ve Karaağaç Mahallesi’nde hava kirliliği oranlarının “orta” seviyede olduğu belirlenirken, kent genelinde ise en kirli havaya sahip ilçenin Keşan olduğu görüldü. Hava kalitesi verilerinde Keşan’ın hava kirliliğinin “hassas gruplar için sağlıksız” olduğu da gözlerden kaçmadı.

TRAKYA’NIN EN KİRLİ HAVASI TEKİRDAĞ’IN

Trakya bölgesindeki iller arasında ise en kirli havanın Tekirdağ’da olması dikkat çekti. Tekirdağ’ı Kırklareli merkez ilçe ve Lüleburgaz ilçesi takip etti. Tekirdağ’ın OSB bölgeleri ile gündemde olan Çerkezköy ve Çorlu ilçesinin de hava kalitesi endeksinin “sağlıksız ve çok sağlıksız” kategorilerinde olduğu belirlendi. Trakya bölgesindeki hava kalitesi endeksinin en iyi seviyede olduğu bölgesi ise Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki İğneada beldesine bağlı Limanköy bölgesi oldu.

Habertrak/Özlem İnan