DOLAR 32,2419 % 0.21
EURO 35,1712 % 0.15
GRAM ALTIN 2.467,74 % 0,00
ÇEYREK A. 4.034,76 % 0,00
BITCOIN 65.310,00 -0.216
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Acil destek bekliyoruz”

Son Güncelleme :

20 Kasım 2020 - 11:05

Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni yasakların en çok kahvehane esnafının etkilediğini söyledi.

Oda Başkanı Fahrettin Bayar, sağlık için alınan kararlara karşı olmadıklarını belirterek; “Sağlık için alınan tedbirlere karşı değiliz, ancak bizim halimiz ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşadı. Kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirlerinden olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf.” diye konuştu.

KAPATILMA KARARI ALINDI

Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar, koronavirüs tedbirleri kapsamından alınan yeni kararlara göre; kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, lokal, çay bahçelerinin faaliyetlerinin yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulması üzerine açıklamalarda bulundu.

“ESNAFIMIZ EKONOMİK OLARAK DESTEKLENMELİDİR”

Esnafa destek sağlanması gerektiğini vurgulayan Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar; Alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir. Yeni alınan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Hiç zaman kaybedilmeden iş yerleri kıraathane kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yârdim yapılmalı.” diye konuştu.

“VERGİ ÖDEMELERİNDEN MUAF TUTUKMALIYIZ”

Kira yardımına ek olarak diğer giderler için de yardım beklediklerini söyleyen Bayar; “Kira yardımının yani sıra elektrik, su doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım yapılmalı. Esnaf ve Sanatkârlar kapalı oldukları bu dönemde SSK, Bağkur ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalı.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek