DOLAR 32,1342 % -0.13
EURO 35,1668 % 0.02
GRAM ALTIN 2.468,55 % 0,03
ÇEYREK A. 4.036,07 % 0,03
BITCOIN 65.770,25 6.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Aileler isyan etti

Son Güncelleme :

28 Kasım 2017 - 14:55

19 Temmuz 2016 saat 18:30 da 5 kişinin feci şekilde can verdiği kazanın sorumluları hakkında, kazanın üzerinden 16 ay geçmiş olmasına rağmen hala dava açılmaması acılı aileler isyan ettiklerini belirttiler.

Aileler adaletin sağlanmadığını ve sorumlular kimse, cezasını çekmelerini istediklerini belirtti.

İKİ TIR ARASINDA FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİLER!

Marmaraereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı olay yeri inceleme ve ölü adli muayene tutanağında; İstanbul-Tekirdağ istikametinde hareket eden üç aracın zincirleme kaza sonucu trafik kazasının gerçekleştiği belirtiliyor. Yolun sağ tarafında bulunan tarlanın anız yangınından dolayı yola sirayet eden yoğun duman ile yolun görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kişilerin araçlarının hızını yavaşlattığı an, aynı istikamette seyir halinde olan Rıdvan Pehlivan’ın Kartal marka aracı ile önündeki yarı römorkun arka kısmına kendi aracının ön kısmı ile çarpması ve akabinde sürücü Kerem Polat’ın idaresindeki çekici ve bu çekiciye bağlı dorsenin  arkadan Kartal marka araca çarpması sonucu ölümlü trafik kazası meydana geldi. Olay yeri inceleme ekiplerinin gelmesi ile birlikte gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Rıdvan Pehlivan’ın idaresinde olan Kartal marka araç içerisindeki Fikret Bayka,Hülya Bayka, Özgen Bayka, Özgür Bayka ve aracı kullanan Rıdvan Pehlivan’ın ölmüş olduğu tespit edildi.

ACILI AİLELER ADALET PEŞİNDE

Kazada vefat eden Fikret Bayka’nın ablası Fikriye Kavrık: ‘Kazanın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmiş olmasına rağmen sorumlular hakkında davanın açılmaması bizi çok üzdü.Biz ailece perişan olduk.acımızın hafiflemesi için kazaya neden olan şahısların kanun karşısında hakkettikleri cezayı almalarını istiyoruz. bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Ayrıca Marmaraereğlisi Adliyesi’ndeki bu davanın açılmamasına neden olan yetkililer hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi olacağız. en kısa zamanda adaletin yerini bulması istiyoruz’ dedi.

DAVANIN AÇILMASINI SAĞLAYACAĞIM

Ailelerinin Avukatı Bülent Yılmaz; “Davanın açılması için Marmaraereğlisi Adliyesi’nde kaza ile ilgili müracaatlarımızda bize muhtelif nedenlerden dolayı davanın açılamadığı iletildi. Yeterli savcı yok,savcı askere gitti, memura fezlekeyi verdik ama memur 6 – 7 ay yazmamış, dosya arşive kaldırılmış.UYAP’ımız arızalı gibi türlü bahanelerden dolayı ilgili dava açılmamış. Bu davanın açılmamış olmasından dolayı kazada vefat eden kişilerin aileleri oldukça rahatsız. Kaza ilk oluştuğunda 5 kişinin ölümüne neden olmasına rağmen tır şoförlerinin tutuklanmaması ve serbest bırakılması ayrıca aileleri üzen bir konu.Bu durum beni de hem bir insan hem de bir avukat olarak üzmektedir. Bu davanın açılması için elimden geleni yapacağım’ dedi. Habertrak/Ayşe Çınar