DOLAR 32,2826 % -0.03
EURO 35,1111 % -0.02
GRAM ALTIN 2.466,77 % 0,02
ÇEYREK A. 4.033,18 % 0,02
BITCOIN 65.294,26 -1.22
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

AKADEMİK PERSONELE İZİN TALEBİ

Son Güncelleme :

21 Mart 2020 - 13:59

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, COVID-19 virüs salgını nedeniyle YÖK’ün eğitim öğretime ara vermesine rağmen üniversitedeki akademik personelin ve idari çalışanların izinli sayılmamasına tepki gösterdi.

Eren, eğitim ve öğretime üç hafta ara verilmesine rağmen akademik ve idari iş görenlerin izinli sayılmayarak, işlerine devam ettiğini kaydederek “İş görenlerin işe geliş dönüşleri sırasında toplu taşıma araçlarını kullanıyor olmaları, salgından korunmayı zorlaştırmakta, bulaşma riskini artırmaktadır. Tüm üniversitelerin acilen akademik personel ve idari çalışanlar için izin kararı almalarını istiyoruz” Dedi.

“TOPLU TAŞIMA KULLANMALARI BULAŞMA RİSKİNİ ARTTIRIYOR”

Eren, COVID-19 virüs salgını tedbirleri kapsamında eğitim ve öğretime ara verilmesine rağmen akademik ve idari iş görenlerin, işlerine devam ederek salgını bulaştırma riskini arttırdıklarına dikkat çekere “COVID-19 virüs salgını ülkemizde de etkilerini göstermeye başlamıştır. Ölümcül etkileri olan ve hızlı bir şekilde yayılmakta olan bu salgından korunmanın en önemli aracı bir şekilde virüse yakalanmamak ve virüsten yalıtılmış ortamlarda bulunmaktır. Bu gereği sağlamak üzere ülkemizdeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiş, yükseköğretime 3 hafta ara verilmiş, tüm bilimsel toplantı ve etkinlikler iptal edilmiştir. Yetki, sorumluluk ve örgütlenme alanımız içerisinde yükseköğretim kurumları ve Kredi ve Yurtlar Kurumu bulunmakta bu kurumlarda nerede ise hiç öğrenci kalmamış durumdadır. Bunun doğal sonucu olarak akademik ve idari iş görenlerin iş yükü azalmıştır. Bununla birlikte iş görenlerin işe geliş dönüşleri sırasında toplu taşıma araçlarını kullanıyor olmaları, salgından korunmayı zorlaştırmakta, bulaşma riskini artırmaktadır.” Değerlendirmesinde bulundu.

“İZİN TALEBİMİZE CEVAP GELMEDİ”

YÖK’e Eğitim İş Genel Merkezi olarak, idari ve yükseköğretim iş görenlerinin izinli sayılmaları talebinde bulunduklarına değinen Eren, “Eğitim İş Genel Merkezi tarafından; 16 Mart 2020 tarih ve 264 sayılı dilekçe ile açıklamaya çalıştığımız nedenlerle yükseköğretim iş görenlerinin salgından korunmalarını sağlamak amacı ile öğretime verilen ara süresince idari ve akademik iş görenlerin de idari izinli sayılmaları talep edilmiştir. Henüz bu talebe cevap gelmemiştir.” Şeklinde konuştu.

“İZİN KARARINI TÜM ÜNİVERSİTELERİN ACİLEN ALMALARINI İSTİYORUZ”

Tüm üniversitelerin acilen “akademik ve idari iş görenlerin izinli sayılması” kararını hayata geçirmeleri gerektiğini belirten Eren, “Korona virüs salgını nedeniyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin 17 Mart 2020 tarihinde aldığı nöbetçi memur ve akademik personel belirleyerek idari tatil kararını destekliyor, benzerini Yükseköğretim Kurulu ve tüm üniversitelerin acilen almalarını istiyoruz.” Açıklamasında bulundu. Habertrak/Özlem İnan