DOLAR 32,4773 % 0.06
EURO 34,8723 % 0.04
GRAM ALTIN 2.431,36 % -0,15
ÇEYREK A. 3.975,28 % -0,15
BITCOIN 63.979,29 1.641
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“AKILCI TEDBİRLER İSTİYORUZ!”

Son Güncelleme :

13 Nisan 2020 - 19:38

Geçtiğimiz hafta sonu, uygulamaya iki saat kala açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından halkın sokaklara akın ettiğini ve haftalardır tekrarlanan izolasyon önlemlerinin boşa çıktığını kaydeden Tekirdağ Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Eren, “Siyasi iktidarın salgınla ve kriz yönetimiyle ilgili beceriksizliğinin sonucu olarak o akşam yaşanan yoğunluğun salgının yayılma hızı açısından sonuçlarını önümüzdeki günlerde maalesef göreceğiz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM ÖNLEMLER BOŞA ÇIKTI”

Eren, yaşanan kaosun salgının yayılma hızı verilerinin ilerleyen haftalarda karşımıza çıkacağına değinerek “Korona virüs salgını nedeniyle ülkemizde vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artarken, hükümetin salgına karşı sağlık politikaları belirlemek ve sosyal yaşamı bu olağanüstü duruma göre şekillendirmekten uzak olduğunu, cuma gecesi halkı sokağa döken sokağa çıkma yasağı uygulaması ile bir kez daha gördük. Sokağa çıkma yasağının, uygulamaya iki saat kala ilan edilmesiyle halk ihtiyaçlarını karşılamak için sokaklara akın ederken,  haftalardır tekrarlanan izolasyon çağrıları ve yetersiz de olsa alınan tüm önlemler boşa çıktı. Siyasi iktidarın salgınla ve kriz yönetimiyle ilgili beceriksizliğinin sonucu olarak o akşam yaşanan yoğunluğun salgının yayılma hızı açısından sonuçlarını önümüzdeki günlerde maalesef göreceğiz.” Diye konuştu.

“DANIŞIKLI İSTİFA OYUNU İLE ÖRTEMEZLER”

Bakan Soylu’nun istifa etmesinin korona virüs ile mücadelede bir yönetim zafiyetinin olduğunu ortaya koyduğunu belirten Eren, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sokağa çıkma yasağı uygulaması konusunda sorumluluğunu kabul ederek istifa etmesi, korona virüs ile mücadelede bir yönetim zafiyetinin olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istifayı kabul etmemesi ise danışıklı istifa oyunu ile milyonlarca insanın hayatının tehlikeye atılmasının üzerini örtme çabasıdır. Tüm dünya ülkeleri virüse karşı ciddi ekonomik ve tıbbi tedbirler alırken, ‘evde kal’ çağrısı, kolonya ve maske vaadi, ücretsiz izin uygulamasının meşrulaştırılması gibi uygulamalarla salgınla yeterince mücadele ettiğini sananlar ve insan hayatını hiçe sayanlar, tüm bu yaşananların üzerini danışıklı istifa oyunu ile örtemezler.” Şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARA DERHAL ÜCRETLİ İZİN VERİLMELİDİR”

Eren, hükümetin sosyal devlet politikalarını bir an önce hayata geçirmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kadar büyük hayati yanlışlar yaparak insanların yaşamını tehlikeye atan hükümet sorumluluğu üstlenmeli ve sosyal devlet ilkesinin gereklerini bir an önce yerine getirmelidir. Salgının hızla yayılma tehlikesini göz önüne alarak halk sağlığı; başta ekonomik, her türlü kaygının üzerinde tutulmalıdır. Başta yoksul ve işsiz kalanlar olmak üzere herkesin güvenle, tüm ihtiyaçları karşılanarak evlerinde kalabilmeleri için gerekli tüm şartlar sağlanmalı, çalışanlara derhal ücretli izin verilmelidir. Eğitim-İş olarak hükümeti, salgına karşı süreç yönetimine yönelik halkımızın yaşadığı hayal kırıklığını ve güven bunalımını gidermek için tüm kaynakları adil ve doğru bir şekilde kullanmaya, halk sağlığı konusunda bilim insanlarının önerilerini üzerinde oynamadan yerine getirmeye ve gerekli tüm tedbirleri almaya çağırıyoruz.”

Habertrak/Özlem İnan