DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Albayrak, Şentop’u kahve içmeye çağırdı

Son Güncelleme :

20 Haziran 2018 - 13:31

‘Şentop hataların içerisine girdi’

Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop’un büyükşehir imkanları ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim afişlerinin finans edildiği yönündeki iddialarına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sayın Şentop’un onu bana sormadan önce İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir mitingte; belediye otobüslerinin ve resmi plakalı araçlarının parti bayrakları ile süslenerek yolcu taşımasının cevabını versin” dedi.

Önceki gün bir basın açıklaması yapan Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop sahilde elektrik direklerinde yer alan İnce’nin afişlerinin CHP’li büyükşehir belediyesi tarafından finanse edildiğini öne sürmüştü. Bu iddialara cevap veren Büyükşehir Başkanı Albayrak, “Sanırım muhatabı olan milletvekilleri ve adayları gereken açıklamayı yapacaktır. Sayın Mustafa Şentop ile bugünlerde görüşmeyi bekliyorum. Tekirdağ’da Sayın Valimiz de dahil bütün bürokratlarla görüşüldü fakat bizimle görüşmek için bir fırsatları olmadı sanıyorum. Bir araya gelebilseydik aslında Şentop’un buradan milletvekili adayı gösterilmesi Tekirdağ için olumludur. Ancak Meclis Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan Sayın vekilimizin yerel yönetimler, üzerinden genel siyaset yapacağını düşünmüyordum. O da yine; geçmiş dönemde ‘7 Haziran, 1 Kasım ve referandumla ilgili seçimlerde bile yerel, Ak Parti yöneticilerinin ve milletvekili adaylarının hep yerel yönetimler üzerinden politika ve seçim stratejisi yapması dolayısıyla hatalıdır’ diye kendisine de söyleyecektim. Ne yazık ki daha bir araya gelmeden aynı hataların içerisine kendisi de girmeye başladı. Yerel yönetimler üzerinden genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor. Sayın Şentop’un onu bana sormadan önce İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir mitingte; belediye otobüslerinin ve resmi plakalı araçlarının parti bayraklarıile süslenerek yolcu taşınmasının cevabını versin.  Sayın Muharrem İnce’nin finansörü değiliz, hiçbir zaman da olmayacağız. Onun belediyenin finansörlüğüne ihtiyacı da yok. Ama Tekirdağ’da bunu yapan belli firmalar var. Bizim partimiz de oradan yaptırmış olabilir. Mustafa Şentop bunu kendi kendine sorgularsa bu ” dedi.

“BİLİNÇSİZ KAHRAMANLIK, İNSANIN HAYATINI TEHLİKEYE ATAR”

Malkara’da ki yangının Cüneyt Yüksel tarafından siyaset malzemesi haline getirildiğini kaydeden Albayrak “Bugün daha önemli bir konumuz var. Malkara’daki itfaiye konusunun siyasi bir malzeme yapılması son derece yanlış ve tehlikelidir. İtfaiye olayı bir deneyim meselesidir. Malkara da bir yangın çıkıyor. Bize geldiği ihbar saati 10.00 ve 1 dakika sonra ekibimiz çıkıyor ve 5 dakikada olay yerine varıyor. Orada tabi büyük bir kargaşa var. Derhal müdahale ediliyor. Yaşlı biri kurtarılıyor.Bazı vatandaşların hemen kapı, pencereyi kırıp anlamsız bir müdahale içinde olması kendi hayatlarını tehlikeye sokuyor. Ama itfaiye bütün tedbirleri alarak 10 dakikada işini bitiriyor.Sayın Cüneyt Yüksel’in açıklaması önemli ‘Sayın gençlerimiz, kahramanlık göstererek büyük fedakârlık gösterdiler’. Bilinçsiz kahramanlık insanın hayatını tehlikeye atar. Cam kapı kırılmış, duman var içeride, bizim itfaiyemiz bir anda onları tehlike alanından oradan uzaklaştırmaya çalışıyor ve 10 dakika sonra olay bitiyor zaten. Sonra ‘itfaiye hazırlıksız yakalandı, böyle olmaması lazım vahim durum’ falan bunu,bir il başkanının siyaset malzemesi yapması tehlikeli ve yanlış bir girişimdir.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Ferhat Akgün