DOLAR 32,3983 % -0.13
EURO 34,8049 % 0.14
GRAM ALTIN 2.440,32 % 0,07
ÇEYREK A. 3.989,92 % 0,07
BITCOIN 62.530,01 -1.709
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Albayrak’tan 72-0 vurgusu

Son Güncelleme :

26 Aralık 2018 - 11:34

CHP’nin Tekirdağ’da düzenlenen CHP yerel seçim Trakya Bölge Çalıştayı’na katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “72-0 sözünü almak istiyoruz. Yani hedefi baştan koyacağız. Biz orayı kaybederiz burayı kaybederiz yok. İttifak olursa kazanırız da yok” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ DAHA DA HAREKETLİ OLACAK”

Tekirdağ’da 12-0 yapmış ve 12 sosyal demokrat belediyeyle Tekirdağ’ın temellerini Büyükşehir olarak oturtmuş olduklarını vurgulayan Albayrak,  “Bugün itibarı ile tam 100 gün sonra Türkiye’de seçim var. Yani bizimde şuan arkadaşlarla beraber bu görevde bin 725. günümüzdeyiz. Zaman su gibi akıp geçti ama şunu bilmenizi istiyorum ki, Tekirdağ’da 12-0 yapmış ve 12 sosyal demokrat belediyeyle Tekirdağ’ın temellerini Büyükşehir olarak oturtmuş 12 arkadaş olarak bugüne kadar bin 725 günü dolu dolu geçirdiğimizi ve vatandaşa verdiğimiz sözleri en güzel şekilde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreç daha da hareketli olacak” diye konuştu.

“KAZANMAK ANA HEDEFİMİZ OLACAK”

Tekirdağ’da hedefi koyarken, 12-0 demiştik işte bugün burada 72-0 sözünü almak istiyoruz diye konuşan Başkan Albayrak “Tekirdağ 12-0 sıfır dediğimiz zaman Büyükşehir Belediyesi, 11 belediyesi ve 1 milyon 5 bin 463 nüfus. Edirne’ye geldiğimiz zaman Edirne tabi ki 9 ilçe ve 7 belde belediyesi ile Kırklareli’ne geldiğimiz zaman 8 ilçe 15 belde belediyesi ile Çanakkale’ye geldiğimiz zaman 13 ilçe 11 belde belediyesi yani toplamda hepsini koyduğunuz zaman 72 belediye oluyor. Tekirdağ’da hedefi koyarken, 12-0 demiştik işte bugün burada 72-0 sözünü almak istiyoruz. Yani hedefi baştan koyacağız. Biz orayı kaybederiz burayı kaybederiz yok. İttifak olursa kazanırız da yok. İttifaklar tamam genel merkezin, ülkenin genel kaderi yapısında gereklidir ama ittifak olmayacakmış gibi, ittifakın getirisini de artı koyarak hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 72 belediyede sosyal demokrat belediye olarak almak, kazanmak ana hedefimiz olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“EKONOMİK KRİZİ HALKIMIZA ANLATACAĞIZ”

Her geçen gün Partimize, Partililerimize hakaretler, saldırılar dozunu giderek arttırmakta olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör yaptığı konuşmasında; “İktidarı elinde bulunduranlar toplumun her kesimine baskılarını giderek daha çok arttırmaktadırlar. Her geçen gün Partimize, Partililerimize hakaretler, saldırılar dozunu giderek arttırmaktadır. Seçim dönemlerinde ise bu söylemler bakı ve söylemlerin dozu daha da artmaktadır. Bu baskı hakaret ve saldırıların tek amacı ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumu unutturmak, yurttaşlarımızın dikkatini başka yöne çekmek, gerginlik politikasından belenmek, yapay gündem oluşturmaktır. Bütçe açığının son 11 ayda 54 buçuk milyar liraya, işsizliğin yüzde 11,4’e karşılıksız çek tutarının 25 milyar liraya çıktığı ülkemizde iflasın eşiğindeki firma sayısı her geçen gün hızla artmaktadır. Daha dün bu salonda bölgemizin iş adamları bankacılarla sıkıntıları nasıl çözümleyeceklerini görüşmek üzere bir araya geldiler. Her ne kadar gündemi değiştirmeye, yapay gündem oluşturmaya, ekonomik krizi unutturmaya, örtmeye çalışsalar da biz bu seçimlerde ekonomiyi halkımızın içinde bulunduğu geçim sıkıntısını işsizliğe iktidarın ülkemizi adım adım içine sürüklediği ekonomik krizi halkımıza anlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeniden hepinize hoş geldiniz diyorum. Halkımız, ülkemiz, partimiz ve geleceğimiz adına verimli bir toplantı olması adına saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu toplantının organizasyonunda katkıları nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, Büyükşehir personeline de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıya beklenen Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler ’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise toplantıya katılmadı.

Habertrak/Özlem İnan