DOLAR 32,1920 % 0.03
EURO 34,9974 % 0.01
GRAM ALTIN 2.510,50 % 0,00
ÇEYREK A. 4.104,66 % 0,00
BITCOIN 71.400,02 6.503
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°

ALKAYA GÜVEN TAZELEDİ

Son Güncelleme :

20 Temmuz 2020 - 14:49

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı seçimi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongrede mevcut il Başkanı Sertaç Alkaya, Gökhan Metiner, Şaban Terzi olmak üzere 3 aday yarıştı.   212 delegenin oyunu alan Sertaç Alkaya yeniden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığına seçildi.

Gökhan Metiner 203, Şaban Terzi ise 102 oy aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan kurulu belirlendi. Daha sonra İYİ Parti Tekirdağ il Başkanlığı faaliyet raporu okunarak ibra edildi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, konuşmasında Millet İttifakının gücüne değinerek; “Ben şuanda bu salonda Millet İttifakı’nın birlik ve beraberliğini görüyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. “dedi.

Kongrede konuşan İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya; “İYİ Parti Türk siyasetinde değişmez olanları yıkmıştır. Yıllar sonra milletimize umut olmuştur. İYİ Parti yükselişi sürüyor. AK Parti’nin bu ülkeye verebileceği bir şey olmadığını milletimiz görüyor. Biz kazanınca işçi, esnaf emekli kazanacak. Biz kazanınca halk kazanacak. İYİ Parti’nin ilerleyişi bazı kesimleri rahatsız etse de biz ileriye doğru güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. İYİ’lik güneşinin altında Tekirdağ, Türkiye aydınlanacak. Bizim yürüyüşümüz iktidar yürüyüşüdür, bizim yürüyüşümüz güçlü Türkiye yürüyüşüdür.  “şeklinde konuştu. Kongrede konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Adayı Gökhan Metiner; “Burada bizleri yalnız bırakmayan, cesur yürekliler hoş geldiniz şeref verdiniz. Cesurlar hareketi bugün geldiği noktada güçlü ve azimli bir şekilde ilerleyişine devam etmektedir. Birlikte saf tutanların pusulası adalettir. Bugün huzurlarınızda İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığına adaylığımı duyurarak çıkıyorum. 25 yıldır serbest muhasebecilik, mali müşavirlik  yapmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Siyasete girdiğimden bu yana 2002 yılından beri alimizin çocuklarımızın tüm yükünü çeken eşime teşekkürlerimi sunuyorum. Yerel seçimlerde arkadaşlarımızla birlikte İYİ Partiyle cesurlar hareketimizle ilimizi karış karış gezerek çalıştım. Siyasete girdiğim süre boyunca hiçbir zaman makam, mevki peşinde olmadım. Partime, ülkeme ilimize daha iyi hizmet etmek adına il başkanlığı adaylığı için onayınıza ve oylarınıza talibim. Atanan değil seçilen bir başkan olmayı sizlerden talep ediyorum.” diye konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek