DOLAR 32,2825 % 0.02
EURO 35,0273 % -0.19
GRAM ALTIN 2.477,26 % 0,45
ÇEYREK A. 4.050,32 % 0,45
BITCOIN 66.229,81 0.274
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°

“Altı okumuzun biri Milliyetçiliktir”

Son Güncelleme :

13 Nisan 2018 - 13:57

CHP’den MHP’ye sert yanıt

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanı Fatih İşcan’ın ‘Kayyum belediyeyi bunlardan daha iyi yönetir’ sözlerine cevap verdi. Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “FETÖ bağlantısı nedeniyle, kayyum atanan şirketlerin AKP’li belediyelerden aldığı ihaleleri değerlendiremeyen zihniyetin, Süleymanpaşa Belediyesi’ne saldırmasını anlamak mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan, önceki hafta bir basın açıklaması yapmış, CHP’li belediyeleri eleştirmişti. İşcan’a CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’ndan yanıt geldi. Yapılan açıklamada şu başlıklara yer verildi:

“MHP AKP’NİN TAŞERONLUĞUNA SOYUNDU”

Yapılan basın açıklamasında, “MHP’nin özellikle AKP’nin taşeronluğuna soyunduğu bugünlerde, yüreğindevatan ve millet sevgisi olan hemşerilerimizin büyük rahatsızlık duyduğunu yakinen bilmekteyiz.Hemşerilerimize, altı okumuzdan birinin de ‘’milliyetçilik olduğunu hatırlatıp ‘’milliyetçiliği ayaklar altına aldım’’ ifadelerini kullanan zihniyetin taşeronluğunu yapanların, milliyetçi duruşlarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

“AKP’NİN ŞUBESİ GİBİ”

“İlçe Başkanı İşcan’ın açıklamalarına dönecek olursak, AKP’nin şubesi gibi davrandığından beri oy kaybettiğinin, eridiğinin farkında olan MHP’yi seçim barajı telaşının sardığı bir kez daha görülmektedir. “MHP erimeden nasıl parlamentoya taşınır? AKP parlamentoda çoğunluğu nasıl sağlar? En önemlisi de Erdoğan yeniden nasıl Cumhurbaşkanı seçilir?’’ kaygısı yaşayan MHP’nin Tekirdağ’da ki son çırpınışlarını, CHP’li belediyelere çamur atma gayreti ile ortaya koyması, öncelikle hemşerilerimizin gönlünde yargılanarak, hüküm giyecektir. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasından sonra, yeni kurulan bir belediye olan CHP’li Süleymanpaşa Belediyemizin, AKP iktidarının her alandaki engellemelerine rağmen 4 yılda yaptıkları malumken, mahalleler arasında ayrımcılık yapıldığı iddiasında bulunmak, en basit haliyle siyasi vicdana sığmaz”

“KÜLTÜR MERKEZİNİ ORTAĞINIZ AKP’YE SORUN”

“Tekirdağ’da kültürel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı bir salonunun olmamasının şehre yakışmadığını dile getiren İşcan’a, AKP’nin eski kültür bakanının 2014 yerel seçimleri öncesinde, “Belediye seçimlerini AKP kazanırsa kültür merkezini yeni belediye binası yapar ve hizmete açarız” sözlerini hatırlatmak isteriz. Hemşerilerimizin tercihi doğrultusunda, ilimiz ve ilçemizde seçimi AKP’li belediye başkan adayları kazanamayınca, hemşerilerimizin hakkı olan Kültür Merkezinin İnşaatı her nasılsa 5 yıldır devlet imkanlarıyla tamamlanamamıştır. İktidar partisinden olmayan belediyeleri en basit şekliyle denetleyerek taciz eden, “Ya tarafsın ya bertaraf” mantığıyla vatandaşlarımızı şekillendirmeye çalışan iktidarın ortağı olma gafleti gösterenlerin, kaptan kamarasında kalmak için, ortaya koyduğu yaranma gayretinin son perdesi üzücü bir şekilde vücut bulmuştur”

“KAYYUM ŞİRKETLERE, AKP’Lİ BELEDİYELERE BAKIN”

“FETÖ bağlantısı nedeniyle, kayyum atanan şirketlerin AKP’li belediyelerden aldığı ihaleleri değerlendiremeyen zihniyetin, Süleymanpaşa Belediyesine saldırmasını anlamak mümkün değildir. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir ve Düzce Belediye başkanları istifa ettirilerek işledikleri kent suçları, yedikleri kul hakları unutturulmak istenmektedir. TMSF’nin kayyum olarak atandığı şirketlerde, onlarca AKP’li belediyenin 15 Temmuz’a kadar yüzlerce kamu ihalesini aldığı gün gibi aşikardır. İhalelerde usulsüzlük olduğunu düşünenlerin; kayyum atanan şirketlere ve AKP’li belediyelere bakmalarında fayda vardır.”

 ALTI OKUMUZUN BİRİ MİLLİYETÇİLİKTİR

“CHP’nin simgesi olan altı okundan biri ‘’milliyetçilik’’ ilkesidir. Ulu önderimiz, Atatürk ve silah arkadaşları, dedelerimizle birlikte, yokluk ve yoksulluk içerisinde, Türk Milletini yok etmek, Anadolu topraklarını paylaşmak projesi olanSevr Antlaşması’nı kabul etmemiş, top yekûn Kurtuluş Savaşı’na girerek bu günkü Türkiye’mizi ve Cumhuriyetimizi kurmuşlardır. O büyük halk mücadelesinde ülkemizin her köşesinden gelerek vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimiz ve kan akıtan gazilerimiz olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP’yi o günün şartlarında gerekli olduğu için kurması ayrı bir deha ürünüdür. Ülkemizin kurucusu tarafından CHP’nin kurulmuş olması partimizi tüm ülke vatandaşlarına mal etmektedir. CHP belli bir kesimin veya kitlenin değil, 80 milyonun yaşadığı tüm Türkiye’nin partisidir. CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu ülkenin kurulması ve savunulması sırasında onunla birlikte cephede şehit düşenlerin, kan akıtıp gazi olanların ve cephe gerisinde ülkeyi kalkındırmak için proje üretenlerin torunlarınındır.Yani Türkiye de yaşayan 80 milyonun CHP de hakkı vardır. Bizi mahalleler veya seçmenlerimiz arasında ayrım yapmakla suçlama gafletine düşenleri öncelikle bu tarihi gerçekleri incelemeye davet ederiz. Her şey daha güzel bir Tekirdağ için, el birliğiyle çalışmaktan geçerken, iktidar yandaşı olanların asılsız ve vicdan dışı bu ithamlarını kınıyor, takdirini yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu hemşerilerimize bırakıyoruz.” İfadelerine yer verildi. Habertrak/ Hülya Ural