DOLAR 32,2311 % 0.01
EURO 35,1469 % -0.11
GRAM ALTIN 2.467,85 % 0,00
ÇEYREK A. 4.034,94 % 0,00
BITCOIN 65.810,04 6.814
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Anıt ağaçlar tahribat altında

Son Güncelleme :

30 Eylül 2020 - 14:17

Tekirdağ Süleymanpaşa Kumbağ Dutlimanı ve Sütlüce Mevkii’nde bulunan anıt ağaçlar, tahribat altında. Dördü ıhlamur biri de çınar ağacı olan ağaçlar, yüz yaşını geçmiş olmalarına ve SIT alanı içinde yer almalarına rağmen yok olmanın eşiğine getirildiler.

ELEKTRİK KANALI İÇİN KÖKLERİ TAHRİP EDİLDİ

Kumbağ Dutlimanı ve Sütlüce Mevkii’nde hayata geçirilmek üzere olan 200 adet bungalov evlerinin yapımı sürüyor. Yapımı süren bu evlerin 200 metre kuzeydoğunda yer alan anıt ağaçlardan birinin kökü ise bungalov evlere götürülecek elektrik kanalı için kazıldı. Yaşları 100-600 arasında değişen anıt ağaçlar ‘koruma altına alınan bölge’ de olmalarına karşın birçok tehdit altında.

ANIT AĞAÇLARIN ÇEVRESİ ÇÖPLÜK GİBİ…

Söz konusu ağaçların, hiçbir mühendise danışılmadan, iş makinesi operatörü ve şoförüne verilen talimat ile kazılması yöre halkının tepkisini çekti. Köklerinin bir bölümü kopartılan anıt ağaçlar, büyük bir tahribat ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar, bölgede bulunan çam ağaçlarının çevresinin de piknikçiler nedeniyle çöp yığını haline getirildiğini kaydettiler.

DEFİNECİLERDEN DE NASİBİNİ ALDI

Adeta dört bir yanı çöplerle çevrili olan anıt ağaçların altında piknikçiler tarafından ateş yakıldığı da gözlerden kaçmadı. Anıt ağaçların definecilerden de nasibini aldığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bir an önce duruma el bekliyor. Başta tabela olmak üzere korunması için birçok adım atılması gereken anıt ağaçların çevresinde; gelişigüzel ateş yakılmasının ve çöplük gibi kullanılmasının da önüne geçilmesi bekleniyor. Habertrak/Özlem İnan