DOLAR 32,5390 % 0.27
EURO 34,9531 % 0.4
GRAM ALTIN 2.443,38 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,93 % 0,19
BITCOIN 63.130,92 -0.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Askeri üniformalı farkındalık

Son Güncelleme :

04 Aralık 2019 - 13:12

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Dünya Engelliler Günü kapsamında Tekirdağ’daki engelli bireyler askeri üniforma giyerek, farkındalık oluşturdu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Tekirdağ Valilik binası meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene çok sayıda engelli dernekleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin devamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

ENGELLİLERİN ASKERİ ÜNİFORMALI YÜRÜYÜŞÜ

Askeri üniforması giydirilen engelliler, ‘Vatan Marşı’ eşliğinde asker yürüyüşü gerçekleştirerek, asker selamı verdi. Askeri üniformalı engellilerin gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. İstiklal Marşı esnasında da Engelsiz Yaşam Derneği İşaret dili ekibi İstiklal Marşına eşlik etti.

“BUGÜN ASLINDA BİR KUTLAMA YA DA BAYRAM GÜNÜ DEĞİLDİR”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu, çevreden kaynaklı engelli sorunlarının olduğuna değinerek, “Bugün aslında bir kutlama ya da bayram günü değildir. Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına çözüm üretebilmek bakımından dikkat çekmek üzere belirlenmiş bir gündür 3 Aralık. Konuşmamda asıl engel yüreklerdedir, zihinlerdedir gibi klişeleşmiş sözler sarf etmek istemiyorum. Zira engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu ortadadır. Çevresel düzenlemeler, engelli vatandaşlarımızın hareketine imkan verecek şekilde yapılmamışsa çevrede fiziki bir engel var demektir” şeklinde konuştu.

“4 BAKIM MERKEZİNDE 480 VATANDAŞ HİZMETTEN FAYDALANIYOR”

Bakım merkezlerinden 480 vatandaşın faydalandığını vurgulayan Uslu, “Engelli bir insanımız asansör olmadığı için veyahut rampa olmadığı için bir yerden bir yere erişemiyorsa orada bir engel var demektir. Ya da görünürde düzenleme yapılmış, ama standarda uymuyorsa bu da engeli ortadan kaldırmış değildir. Kurum olarak Bakanlığımızın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimizin direktifleri doğrultusunda yürüttüğümüz hizmet modelleri mevcuttur. Evde bakım maddi desteği bunlardan biridir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda daha profesyonel bir hizmet için resmi ya da özel rehabilitasyon merkezlerimizde şartlar dahilinde masrafı devlet tarafından karşılanmak suretiyle bakımları da mümkün olabilmektedir. İlimizde 4 bakım merkezinde 480 vatandaşımız hali hazırda hizmetten faydalanmaktadır” diye konuştu.

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ‘Yanımda Ol’ şiirini okudu. ZİÇEV Halk oyunları gösterisi ile program sonlandırıldı.