DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.977,99 0.03
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Babaeski’de engelli çocuklar yılbaşını erken kutladı

Kırklareli’nin Babaeski İlçesinde, gelenek değişmedi bu yılsonu da engelli çocuklar, yılbaşını erken kutladı.

Babaeski Belediyesi’nce Karnaval Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe, ilçe merkezinde ikamet eden engelli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Basri Güleç, Babaeski Kent Konseyi Başkanı Hülya Güder, Babaeski Engelsiz Bağımsız Hareket Dayanışma Derneği Başkanı Necmiye Özoğul, Ressam Füsun Sünnetçioğlu ve hiçbir ücret talep etmeyen sürpriz Sanatçı Trakya’nın güçlü sesi Rumelili Cüneyt Şentürk katıldı.

Büyük bir coşku içerisinde geçen yılbaşı partisinde, engelli çocuklar aileleri ile birlikte, Belediye’nin dağıttığı çeşitli hediyeler ile mutlu bir gece geçirip, Rumelili Sanatçı Cüneyt Şentürk’ün muhteşem müziği eşliğinde coşkuyla ile doyasıya eğlendiler.

Engelli çocuklar, yeni yıl pastasını Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ile hep birlikte kestiler.

Belediye Başkanı Hacı, gecede yaptığı konuşmasında; “Yeni yılı sizlerle birlikte kutlamak bir ayrıcalıktır, yeni yılınızı en içten duygularımla kutluyor, sizleri kucaklıyorum. Sizlerle birlikte merhameti, sevgiyi, dostluğu koskoca bir yılı paylaştık. Sizlerle birlikte güzel hikâyeler yazdık, işte bu üçlü bütün engelleri ortadan kaldırır. Bu sofrada bulunan hepinize çok sıcak ve samimi bir iletişim içerisindeyiz. Buraya bu sosyal barışa bu dostluğa bir birimizi anlayarak, bir birimize hak vererek ulaştık. Bu akşam özel misafirlerimizin katılımı ile hem mutlu hem de duygusal bir yeni yıl kutlaması paylaşıyoruz. Çok değerli misafirlerimiz, asıl olan ne biliyor musunuz, sizler çok güzel insanlarsınız, kalbiniz çok güzel. Zor günler geçiriyoruz, gerçi günler ayları, aylar yılları kovalıyor ve biz uzun yıllardır zor yıllar diyerek yola devam ediyoruz. Her türlü eşitsizliğin sona erdiği engelli yurttaşlarımız için hayatın daha kolay olduğu bir yaşam alanı kurmak hepimizin ortak görevidir. Empati ve dayanışma ile bunu başarabiliriz. Tüm yurttaşlarımızın doğuştan sahip oldukları hakları özgürce kullanabilmeleri ve hiçbir ayırım gözetmeksizin ülkemizin imkânlarından eşit şekilde yararlanabilmeleri en büyük dileğimdir. Belediye Başkanı olarak beni tanıyorsunuz, düzenli aralıklarla birlikte oluyoruz. Siyasi hayatımın her döneminde toplumun sorunları ile siyasetin ciddi yakınlaştırma çabası içinde bulundum, sizlerle samimi ve sıcak bir ilişki içerisinde olmaya özen gösterdim. Engelli veya engelsiz tüm yurttaşlarımızın toplumda yaşamsal şartları eşit bir şekilde edinebilmesi, fırsat eşitliğinden yaralanabilmesi ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması ve geleceğe güven ile bakmamızın temel şartlarıdır. 2023, 2022 yılının umut dolu devamıdır. Son derece kuvvetli bir güç var, adı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye’nin yeni hedeflere ve bu hedefleri gerçekleştirmek için sizlere ihtiyacı vardır. Katıldığınız için bize değer kattığınız için teşekkür ediyorum. Yeni yılınızı kutluyor, hepinize sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı, mutlu nice yıllar diliyorum. Aramızda çok değerli bir sanatçımız var, Sayın Cüneyt Şentürk, o da bu gece bizimle beraber, geceye katkı sundu, ben kendisine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Geceye eşim ile birlikte gelmek istedim ama eşim rahatsız, hepinize sevgi ve saygıları, hepinizin gözlerinden öpüyor.” dedi.

Gece’nin sonunda ise Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ve Babaeski Engelsiz Bağımsız Hareket Dayanışma Derneği Başkanı Necmiye Özoğul, bu çok anlamlı geceye hiç bir ücret talep etmeyen güzel sesi ve muhteşem müziği ile ayrı bir renk katan Rumelili Sanatçı Cüneyt Şentürk’e, katkılarından dolayı birer plaket verdiler. Haber Merkezi

Kırklareli’nin Babaeski İlçesinde, gelenek değişmedi bu yılsonu da engelli çocuklar, yılbaşını erken kutladı. Babaeski Belediyesi’nce Karnaval Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe, ilçe merkezinde ikamet eden engelli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Basri Güleç, Babaeski Kent Konseyi Başkanı Hülya Güder, Babaeski Engelsiz Bağımsız Hareket Dayanışma Derneği […]

31 Aralık 2022 - 10:44