DOLAR 32,3797 % -0.19
EURO 34,7311 % -0.04
GRAM ALTIN 2.433,23 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,33 % -0,22
BITCOIN 62.807,16 -1.318
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Bağımlılığa karşı duvar ördüler

Son Güncelleme :

09 Kasım 2019 - 14:03

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Süleymanpaşa Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Yeşilay Yönetim Kurulu ve kent genelindeki 370 rehber öğretmenin katılımıyla “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi.

“BİZİM ÜSTLENDİĞİMİZ GÖREV ASLINDA ÇOK ÖNEMLİ”

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Sadık Baş, çocukların hayatında iki önemli faktör olduğunu belirterek, “Ne zaman Yeşilay ile alakalı bir konu geçerse tüylerim ürpererek, dinlediğim bir örnek var.  Yönetim kurulu üyemizin eşi Mustafa Bey var. Mesleğe başladığı zaman Taksim İlk yardım Hastanesinde görev yapıyor. Sınır dışında önemli operasyonlara imza atan bir Özel Harekat subayı Taksim’de gezmeye geldiğinde yanına uyuşturucu madde kullanan biri yanına geliyor. Ondan bir şey istiyor ve o veriyor. Ondan sonra yine istiyor ve ittiriyor. Ardında çocuk çıkartıp bıçağı kalbinden bıçaklıyor. Kalbinde bıçakla Taksim İlk yardım Hastanesi’ne kadar geliyor ve kalbinden bıçağı çıkartıyor. Hastane de yatıyor. Mustafa Bey ‘Ben iyiyim kalbime girdi. Siz lütfen müdahale edin’ yaklaşık birkaç gün sonrada vefat etti. Şimdi biz aslında buraya geldik. Biz yılda bir toplantıları yapıyoruz. Türkiye’de baktığınız zaman rakamları verdik. Biz öncesinde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Öncesin de bir şeyler yaparken iki faktör var. Her çocuk için önemli olan bir ailesi iki okulu. Ailesi ne ise onu değiştirmek mümkün değil.  Çocuklarınızın yaşayacağı ortamda soyutlanmış ve bu sizlerin dokunmadığı diğer çocuklar biraz önce yaşadığım örneklerle hayatımızın her aşamasında kötü bir şekilde karşılaşmamızın en büyük göstergesidir. Bizim üstlendiğimiz görev aslında bu anlamda çok önemli.  Ben burada bulunan bütün öğretmenlerin bu mucizeyi çocuklara yaşatacak birikimde olduğuna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

“YEŞİLAY BROŞÜRLERİ VE MATERYALLERİYLE OKULUNUZU DONATMALISINIZ”

Öğretmenlere büyük görev düştüğüne değinen Baş, “Rehber öğretmenlik sıralaması çocuğu önce sınava hazırlamak değil. Bence çocuğun yaşam belirleyicilerini geliştirecek müzik, sanat ve sporla buluşturmasını sağlamak. O boş vakti mutlaka doldurmamız gerekiyor. Bu aşamada sizlere büyük görev düşüyor. Hepiniz Milli Eğitimin görevlendirmesi sonucu bu görevi kabul ettiniz. Çorlu’da bir şubemiz var. Ama diğer ilçelerde de artık temsilcilikler açacağız. Herhangi bir ihtiyaç olduğunda arkadaşlarımız Tekirdağ’a gelmek zorunda kalmasınlar. Benim kulübüm Yeşilay etkinliğini oldukça arttırıp, bilinçlendirmeyi sağlayıp, destek olmak istiyoruz. Yeşilay broşürleri ve materyalleriyle okulunuzu donatmalısınız. Yeşilay gönüllüleri ile daha fazla mesai yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“100 BİN 614 VELİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİMİZE BU EĞİTİMİ VERDİK”

Toplantıda konuşma yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görevli Serkan Gürsel, “Programımızın amacı, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri kapsamında rehber öğretmenlerin eğitilmesi, uygulayıcı eğitim dediğimiz 3 gün 18 saat hizmet içi verilen bir eğitim var. Rehber öğretmen olmanın yanı sıra bu eğitimi de almış olmamız gerekiyor. Çocuklara bağımlılıkla ilgili 5 modüllü eğitimi gerçekleştirmek için bizden bu belge isteniyor. Öncelikle hedefimiz rehber öğretmenlerimizin bu hedefleri alması. Uygulayıcı eğitimleri alan rehber öğretmenlerimiz, okullarda velilere, öğrencilere ve öğretmen arkadaşlarımıza bağımlılıkla ilgili eğitimlerini gerçekleştiriyor. Biz ise gerçekleştirilen modül üzerinden sizleri takip ediyoruz. 2018-219 eğitim ve öğretim yılında biz hedefimizi her yıl sabit olarak tuttuk. Dedik ki her rehber öğretmenimiz 10 öğretmen ve 200 tane öğrenciye Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimlerini gerçekleştirsin. Hedefimiz buydu. Geçen yıl uygulama geçen yıl uygulayıcı eğitim alan rehber öğretmenlerimizin sayısıyla bu rakamın 80 bin 80 olması gerekiyordu. Biz 11 ilçede rehber öğretmenlerimizin özverili çalışması ile bu rakamın üstüne çıktık. Toplamda 100 bin 614 veli, öğretmen ve öğrencimize bu eğitimi verdik. Bu arada sadece veli olarak düşünmeyin hem Yeşilay’ın hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün velilerin dışında servis şoförlerine okulda çalışan yardımcı personele ve kantinde çalışan personele de bu eğitimin verilmesinin uygun olacağını görüş var. Eğitimlerimize onları da davet edebiliriz” açıklamasında bulundu.

Programa Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Sadık Baş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Vekili İlhan Koçer, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görevli Serkan Gürsel, Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı ve 370 rehber öğretmen katıldı.

Habertrak/Ayşe Keşkek