DOLAR 32,5390 % 0.27
EURO 34,9531 % 0.4
GRAM ALTIN 2.443,38 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,93 % 0,19
BITCOIN 63.130,92 -0.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Başkan Gürkan’dan önemli açıklamalar

Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 10:07

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplamda 19 maddenin görüşüldüğü toplantı öncesinde Belediye Başkanı Recep Gürkan, önemli konularda açıklamalarda bulundu.

2014 yılında başlatılan Sokak Sağlıklaştırması projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sokak Sağlıklaştırması; Safranbolu, Eskişehir Odunpazarı gibi birçok şehirde bu çalışmalar yapıldı. Yani tarihi bir dokusu olan bir sokağı ele alıp, hem tescilli binaları yenileme, iyileştirme, dış cephesini yenileme. Tescilli olmayan ya da tarihi özelliği olmayan binaları da o sokakla bir anlamda benzeştirme ya da o sokağı uygun hale getirme. Buna Sokak Sağlıklaştırma deniliyor. 2014 yılında yaptığımız çalışmalarla Edirne’de tarihi dokusu korunan ya da kısmen bozulmuş yada tarihi dokusu çok güçlü ama epeyce bozulmuş 28 tane sokak tespit ettik. Bunların başında Saraçlar Caddesi geliyor; Çilingirler, Osmaniye, Balıkpazarı gibi. 28 tane sokağımızı tespit ettik ve çalışmalara başladık. Tabi zor, zahmetli ve uzun bir çalışma. Uzmanlar yıllarca çalıştılar. 2-2,5 yıl önce bunlar bitmeye başladı. Biz bitenleri yasa gereği Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderdik, onay için. Bir kısmı onaylandı, bir kısmında da kurulun istediği şekilde değişiklikler yapıldı. Edirne’deki ilk Sokak Sağlıklaştırmasını yapacağımız Balıkpazarı Caddesi kurul tarafından onaylandı. Bu görmüş olduğunuz proje Balıkpazarı’nın görselleri Balıkpazarı Caddesi’nde toplam 33 tane tescilli ve tescilsiz binamız var. 3 tanede duvarımız var. Duvar dediğimiz de Polis Parkı’nın, Emniyet Müdürlüğü’nün lojmanının duvarları. Balıkpazarı’nın girişinden başlayarak, Emniyet Müdürlüğü lojmanının olduğu bölgeye kadar gidecek” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Vali Ekrem Canalp ile bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Gürkan, “Kendisi de bu konularda çok ilgili, teşekkür ediyorum kendisine de Edirne Halkı adına. Birlikte daha süratli, daha ekonomik ve birlikte bir sinerji yaratarak birlikte yapabileceğimizi konuştuk. Cumhuriyet Başsavcılığımız Tarım Açık Cezaevi’nde Türkiye’de bir ilk olan çok örnek bir uygulama yaptı. Tarım Açık Cezaevi’ndeki mahkumların hem sayısal olarak hem de nitelik olarak, daha üstün bir performansla yararlanmak adına Türkiye’de ilk olan ve Edirne’ye de çok yakışan Restorasyon İş Kolu diye bir iş kolu kurdu. Oradaki mahkumlar bununla ilgili kurslar alıyorlar. Çünkü bununla ilgili ara elamana çok ihtiyaç var. İstihdama çok açık bir iş kolu. Hükümlülük süreleri boyunca bunun eğitimlerini, kurslarını alarak, bir anlamda ustalar yetişiyor. Sayın Valimiz, Sayın Başsavcımız ile birlikte bir toplantı yaptık. Balıkpazarı’ndan başlayarak, bu Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni 3 kurumun güçlerini birleştirerek, birlikte yapma düşüncesi ortaya çıktı. Bununla ilgili protokol yapmak için sizlerden yetki isteyeceğiz. Beni çok heyecanlandıran, uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir olay. İnşallah Balıkpazarı ile başlayacağız. Çilingirler Caddesi var. Etap etap diğer caddelerimizde gelecek” ifadelerine yer verdi.

SOKAKLAR BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Edirne’nin tarihi kent merkezi ve kent merkezini çevreleyen sokakların bambaşka bir görümüne kavuşacağını belirten Gürkan, “Hem tarihi mirası koruyarak, bizden sonraki kuşaklara daha güzel şekilde emanet etmemizi sağlayacak, hem de Edirne’mizin var olan turizm potansiyelinin daha da güçlenmesine yol açacak, esnafımızın geliri artacak, turizm gelirleri artacak. Edirne bugün nasıl turizmde Türkiye’deki 3. Şehir haline gelmişse inşallah bunu koruyarak, gelen turist sayılarını da daha da çok artıracağız” dedi. Haber Merkezi