DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.643,36 0.707
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Başkan Uyan, Yeniçiftlik ve Sultanköy’ün kaderini değiştiriyor

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2018 - 11:35

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan öncülüğünde Marmaraereğlisi’ni örnek bir kent haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Marmaraereğlisi Belediyesi ekipleri ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Marmaraereğlisi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak asfalt, sathi kaplama, kilit taş ve bordür döşeme çalışmalarını ilçe genelinde tüm mahallelere ulaştırıyor.

Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle Marmaraereğlisi’ne bağlanan Yeniçiftlik ve Sultanköy Mahallelerinin kaderi Başkan Uyan’ın tecrübesiyle yürüttüğü hizmetlerle değişiyor.

Marmaraereğlisi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçedeki tüm mahallelerde yol bakım, asfaltlama ve alt yapı çalışmalarına yaz sezonunda hız vererek aralıksız devam ediyor.

Marmaraereğlisi Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, muhtelif cadde ve sokaklarda 10 bin 200 metre yol bordürü ve 15 bin 225 metrekare kilit taş döşemesi yapıldı.

Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 30 bin 120 metreküp bypass, stabilize ve mıcır serildi. Bozulan ya da tamiri gereken kaldırımların yapım veya tamiri için 15 bin 225 metrekare kilit taşı döşendi.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Sultanköy- Gümüşyaka (Silivri sınırı)’nda Yeniçiftlik Şerefli Deresi Çorlu sınırına kadar Dereağzı, ve Marmaraereğlisi ilçe merkezi de dahil olmak üzere aciliyet durumuna göre belirlenen ve altyapısı (doğalgaz ve kanalizasyon hattı) tamamlanan  cadde ve sokaklarda sathi kaplama ve sıcak asfalt çalışmasına gidildi.

Marmaraereğlisi Belediyesi asfalt şantiyesinde kendi imkânlarıyla ürettiği asfaltı kullanmasıyla da diğer belediyeler arasında örnek gösteriliyor.

SICAK ASFALT VE SATHİ KAPLAMAYLA GÜNDE 7 KM YOL YAPILIYOR

Çalışmaları 20 yıllık tecrübeyle tüm ilçe genelinde yayan Başkan Uyan’dan memnuniyetini dile getiren vatandaşlar başarılı çalışmalardan dolayı Başkan Uyan’ı ve ekibini kutladı.

Asfalt şantiyesinde üretilen asfaltın günde yaklaşık 7 km’ye kadar serilebildiğini dile getiren Başkan Uyan; “Halkımızın bize verdiği destekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz yaz döneminde sıcak asfalt, sathi kaplama ve kilit taş döşeme işlemlerine hızla devam ediyor.  Teknik personelimizin yerinde yaptığı incelemeler ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate alarak ilçemiz genelini adeta şantiyeye dönüştürdük. Desteğini esirgemeyen ve bize güvenen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. “dedi.

Yol çalışmalarının yanı sıra Çeşmeli ve Türkmenli Mahallelerinde temelleri atılarak yapımına başlanan kültür sarayları ile de yıllardır hizmete hasret mahallelerin gelişmesi hedefleniyor.

Habertrak/Ayşe Çınar