DOLAR 32,4196 % -0.07
EURO 34,8344 % 0.23
GRAM ALTIN 2.435,06 % -0,15
ÇEYREK A. 3.981,33 % -0,15
BITCOIN 62.276,00 -2.664
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BAŞKAN YÜKSEL’DEN CHP GRUBUNA CEVAP

Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 11:25

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Altınova Mahallesi Sahili’nde yürütülen çalışmalarla ilgili CHP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergesi üzerine açıklamalarda bulundu. “Yeşil alana ve Büyükşehir Belediyesinin alanının işgal edildiği” yönündeki söylemelere yanıt veren Başkan Yüksel; “Yeşil alana tecavüz edecek bir uygulama yapmadık. Aksine yeşil alanları genişlettik. Çevre Bakanlığı ile görüşerek bu alanı aldık. Herhangi bir ihlal söz konusu değil.”dedi.

Altınova Mahallesi’nin yıllar sonra modern bir sahile kavuştuğunu söyleyen Başkan Yüksel, proje kapsamında iki adet iskele yapılarak denize girilmenin imkansız olduğu kayalık yerlerden denize de girilebileceğini söyledi.

Süleymanpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda CHP Grubu adına söz alan İlhan İmrak; “Sahil düzenlemeleri ve deniz dolguları projeye göre yapılır. Bunu, Altınova Sahili’ne kaya koyulması ve sahil düzenlemesi ile ilgili söylüyorum. Yetki alanınız dışında bir imalat yaptığınız konuşuluyor. Denize doğru vatandaşları engelleyici, kıyılara ve denizlere hiçbir şey koyulamaz. Ancak güvenlikleri için bir şey konabilir. Siz de dediniz ki: ‘180 santimetrelik bir yükseklik oluştu.’ Doğrudur. Onu engellemek için sahile korkuluk amacıyla koydunuz. Ben sadece orada büyükşehire ait bir yerde imalat yapıldığı söyleniyor. Buna da cevap verebilirseniz memnun oluruz.” İfadelerini kullandı.

“BETON DOLGU YAPMADAN KARAYI KORUMAYA ALDIK”

CHP’li meclis üyelerine yanıt veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Korkulukları biliyorsunuz herhangi bir yeşil alana tecavüz edecek bir uygulama yapmadık. Aksine yeşil alanı genişlettik. Orada evet korkuluklarla ilgili bir problem var. Nedir? Daha öncesinde de, bizim çalışma yaptığımız bölgede, kayalık bir deniz kıyısında denize girebilme imkânı yoktu. Toprak kayması ile birlikte, gelen deniz dalgaları karayı yararak, Altınova Sahili’nin taş olan hattını berbat ediyordu. Biz orada beton kütleleri dizerek ekstra bir beton dolgusu yapmadan karayı korumaya aldık. Toprak kaymasını da engelledik. Ama bu sefer de beton kütlelerden dolayı yaklaşık 180 santimetre de yerden yüksekliği oldu. Bu nedenle sahildeki o yüksekliği kontrol altına alabilmek için ahşap korkuluk yerleştirdik.” Şeklinde konuştu.

“İKİ YERE İSKELE İNŞA EDİLECEK”

Bölgeye iki adet iskele yapılacağını söyleyen Başkan Yüksel; “Projede iki tane iskelemiz var. İskeleden de denize girişi sağlayacağız. Yine aynı şekilde korkulukların olduğu bölgede zaten denize girilmiyordu. Çünkü hemen önünde bizim Kral Yolu olarak bildiğimiz bir kayalık ve üzeri tamamen midye ile kaplı alan vardı. Zaten orada denize girilmiyordu. Daha çok Kumbağ’a doğru olan hattan denize giriş imkânı vardı. Biz orada bir uygulama yaptık. Orada da yolumuz kayıyordu. Kumsala doğru kaydığı için bir perde yaptık yani yolu güvence altına aldık. Oradan aşağı inişlerde de merdivenler koyduk. Sahilin ana hattından da iki tane iskele ile denize girilmeyi planlıyoruz. Daha doğrusu Kral Yolu’nu atlatarak, insanların ayağını çizmeden kayalık alanı geçerek denize girişi yapacağız.”ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Altınova sahilinde vatandaşların sorunlarını çözdüklerini aktaran Başkan Yüksel; “Buradan CHP grubu gündeme getirdiği için Süleymanpaşalı tüm vatandaşlarıma cevap vereyim. Biz Altınova Sahili ile ilgili çok ciddi şikayetler alıyorduk. Daha doğrusu Altınova’nın geneliyle ilgili şikâyetler alıyoruz. Altınova’nın içerisinde yeşil alan, yürüyüş ve park sorunu var. Yani Altınova’da yaşayan vatandaşların nefes alacakları alanlarla ilgili sorunları var. Aynı şekilde Altınova Sahili’nde çok ciddi bir mezbelelik alan vardı ki bizim elimizde görüntüleri var. Proje bittikten sonra paylaşacağız. Altınova Sahili’nden Kadir Abi’nin annesinin evine doğru olan hat, denize doğru kayıyordu. Mavi Bayrak’ın olduğu hattan bahsediyorum. Orada ince bir beş metrelik yolumuz vardı. Denizden gelen dalgalarla birlikte oradaki çay bahçesi de komple yarılmıştı. Altınova Sahili’nde vatandaşların yürüyüş yapabilecekleri bir alan da kalmamıştı bu yarılmalar nedeniyle. Aynı şekilde gelişi güzel çekilmiş kayıklar vardı. Altınova Sahili’ni çok kötü bir hale getiriyordu.”değerlendirmesinde bulundu.

YÜKSEL CHP’NİN SORULARINA CEVAP VERDİ

Başkan Yüksel, sahildeki düzenleme ile ilgili soru soran CHP Grup Sözcüsü İlhan İmrak’ın da sorusunu yanıtladı ve “Biz Çevre Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdık ve ‘Burası tahsisli değilse, şu ada, şu parsel ve şu alanın tahsisini almak istiyoruz’ dedik. Talebimizi yaptık. Buranın tahsisini aldık. Aradan bir süre zaman geçti. Meğer büyükşehir belediyesi dava açmış. İtirazda bulunmuş. Büyükşehir demiş ki: ‘burası bizimdir buranın tahsisini yapamazsınız.’ Konuyu Kadir Abi ile görüştüm. Bundan 2 ay önceki meseleyi anlatıyorum. Dava önceden açıldığı için konunun muhatabı da biz değiliz. Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne açmış davayı. Ben Kadir Abi’ye; ‘Böyle bir dava açılmış bundan haberin var mı?’ Dedim. ‘Var. Bu dava öncesinden açılmış bir dava sen takılma’ dedi.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Özlem İnan