DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Bayram yerini siyasete bıraktı

Son Güncelleme :

24 Nisan 2018 - 12:05

Siyaset bayramı

Tekirdağ’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl siyasetçilerin akınına uğradı. Gündem bayramdan çok erken seçim oldu. Siyasi parti temsilcileri bayramı bıraktı erken seçimi değerlendirdi. Siyasilerin tek gündemi ise CHP’li 15 Vekilin İYİ Parti’ye geçmesi oldu.

SİYASİLER MEYDANA İNDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Buradaki törenlere diğer bayramlara göre ilgi daha fazla oldu. Özellikle erken seçim nedeniyle bütün siyasi partililer alanı doldurdu. Adeta alanda seçim provası yapıldı. Siyasiler basın açıklamaları yaparak gündemi değerlendirdi. Bayramı bir kenara bırakan siyasiler özellikle ittifak çalışmaları konusunda açıklama yaptı.

YEL’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Demokrasilerde seçimler vazgeçilmez kavranlar. Seçimler bugüne kadar olduğu bundan sonra da yapılacak. 24 Haziran tarihi milletimiz için hayırlı olsun diyorum. Erken olması ekonomik göstergeler açısından bir olumsuzluk yaratmayacaktır.  Biz yasal zeminde MHP ile bir Cumhur ittifakı yaptık” dedi.

“CHP İPE UN SERDİ”

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 vekil ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Yel, “Uluslar arası güçlerin yönlendirmesi ile bir ittifak  söz konusu. CHP’den 15 vekil iyi parti’ye katıldı. Herkes kendine yakışanı yapar. Türkiye bir Güneş Motel olayı yaşandı. O olay bugün yine yaşanıyor. CHP ipe un serdi. İP de 100 bin imza toplayamayacağı için bu şekilde kolay yolu seçti. 100 bin imza toplayamayan bir parti 80 milyonu nasıl yönetecektir. Milletin iradesinden korkmayın. Birbirinize koltuk desteği vererek milletin iradesinden kaçmayın” diye konuştu.

YEL YENİDEN ADAY

Yeniden aday olduğunu ifade eden Yel, “Kısmet olursa yine adayım. Milletimize hizmet etmek için adayım. 15-20 Mayıs tarihleri arasında adaylar kesinleşecek. 24 Haziran’da Türk milleti kazanacak. Biz Tekirdağ’da hep oy oranlarımızı yükselttik. En son seçimde yüzde 38 bandına geldik. MHP ile yaptığımız dayanışma ile oranlarımız daha da artacak. Halkımız gereken desteği göstereceğini alan çalışmalarımızda görüyoruz. Bir milyon 5 bin vatandaşımızla her alanda kucaklaşmaya çalışıyoruz. CHP’ye oy veren yerlerde bize çok büyük teveccühler var” sözlerini ifade etti.

“BASKIN SEÇİMDİR”

CHP’nin İYİ Parti’ye yaptığı desteği değerlendiren CHP İL Başkanı Recep Ökten, “Bu bir erken seçim değil, baskın seçimdir. İktidara sahip olanlar İYİ Parti gibi iyi bir tabana sahip bir partiyi seçim dışında bırakmak istemişlerdir. Partimiz büyük bir özveri ile 15 milletvekili İYİ Parti’ye geçmesini sağlamıştır. İYİ Parti’nin grup kurarak seçime girmesi sağlanmıştır. Doğru bir hareket olarak görüyorum. Biz CHP olarak her zaman demokrasiden yana olduk. Geçmişte hep ön seçim yapıyorduk. Zamanın darlığından dolayı ön seçim yapma şansımız kalmadı. Yine de ilçe örgütlerin görüşlerini il yönetimi olarak toparlayacağız. Parti örgütünü görüşlerini genel merkeze ileteceğiz. Sıralamalarda değişliklikler olabilir. Yeni isimler gelebilir. Şuanda herkes aday olabilir. İsimleri genel merkezimiz belirleyecek” sözlerini kaydetti.

MHP İL BAŞKANI CHP’Yİ HEDEF ALDI

Eleştirilerini CHP’ye yönelten MHP İL Başkanı Koray Önsel, “Çok kıymetli Tekirdağlı hemşerilerizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.Bugün bu vesile ile MHP olarak çelengimizi koyduk. İçinden geçtimiz bu süreçlerin memleketimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesinin gerekliliğini savunuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sığınarak çocuk bayramını alet edenleri de esefle kınıyoruz. Tüm Tekirdağlı hemşerilerimizi saygıyla selamlıyoruz” dedi. Habertrak/Ferhat Akgün