DOLAR 32,1342 % -0.13
EURO 35,1668 % 0.02
GRAM ALTIN 2.468,55 % 0,03
ÇEYREK A. 4.036,07 % 0,03
BITCOIN 65.770,25 6.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Bebek katilleri lanetlendi

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2018 - 12:13

Tepki çığ gibi

ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere saldırısına ilişkin olarak Tekirdağ CHP İl Başkanı Recep Ökten “ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması Tekirdağ’da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından protesto edildi. Düzenlenen basın açıklamasına CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, CHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Tekirdağ Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BÜYÜK BİR PROVOKASYONDUR”

ABD Büyük elçilik binasının İsrail Devleti’nin kuruluşunun yetmişinci yıl dönümünde Kudüs’e açılmasını ‘Büyük bir provokasyon’ olarak nitelendiren CHP İl Başkanı Recep Ökten “Filistin de yaşananlar büyük bir katliam; insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistin’linin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail Devleti’nin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs’e açılmış olması büyük bir provokasyondur.” ifadelerini kaydetti.

“ABD’Yİ YANLIŞ POLİTİKALARINI TERK ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Filistin sorununun çözümünün ancak 1967 yılı sınırları çerçevesinde mümkün olacağını belirten Ökten “ABD’yi yanlış politikasını terk etmeye; İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devleti ile İsrail’in güvenlik sınırları içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.” diye konuştu.

“CHP MASUM VE MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR”

Konuşmasında Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye temsilciliğinin CHP iktidarında açıldığının altını çizen Ökten “CHP tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye temsilciliği CHP iktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm CHP genel başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır.” dedi.

“ABD VE İSRAİL’İ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ”

İsrail’in sürdürdüğü bu politikalarını devam ettirmesi durumunda uluslar arası planda tecrit edilmesi gerektiğini savunan Ökten “Bugün Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslar arası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz.” ifadelerini kaydetti. Habertrak/Özlem İnan