DOLAR 32,4688 % -0.05
EURO 35,1881 % 0.31
GRAM ALTIN 2.431,32 % -0,30
ÇEYREK A. 3.975,21 % -0,30
BITCOIN 62.294,19 -2.465
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

BELEDİYELER ARASI MÜSİLAJ İKİLEMİ

Son Güncelleme :

23 Haziran 2021 - 13:08

Marmaraereğlisi Belediyesi, müsilaj sorunu devam etmesine rağmen ilçedeki plajlardan alınan deniz suyu mikrobiyolojik analiz raporlarını paylaşarak vatandaşları denize girmeye teşvik etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise müsilaj sorunu nedeniyle bakanlıklar tarafından müsilajın denize girenler üzerindeki etkileri açıklanana kadar mavi bayraklı plajların faaliyet göstermeyeceğini duyurdu ve denize girilmemesini tavsiye etti.

Müsilajın görüldüğü diğer ilçelerdeki mavi bayraklı plajlar için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi uyarıda bulunurken, Mavi bayraklı plajı olmayan Marmamareğlisi’nde ilçe Belediyesi’nin halkı denize girmeye teşvik etmesi tepkiyle karşılandı.

VATANDAŞLARI DENİZE GİRMEYE TEŞVİK ETTİ

Tekirdağ’ın neredeyse tüm sahillerinde görülen müsilaj vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Denize girilip girilemeyeceği konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan net bir açıklama yapılmasa da uzmanlar, müsilaj tehdidi devam ederken denize girilmemesi konusunda hemfikir. Fakat AK Partili Marmaraereğlisi Belediyesi ilçe sahillerinde müsilaj görülmesine rağmen Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptırdıkları deniz suyu sonuçlarını paylaşarak, vatandaşları denize girmeye teşvik etti.

HALK DENİZE GİRMEYE ÇEKİNİYOR

Marmaraereğlisi Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Son deniz suyu sonuçlarına göre Marmaraereğlimiz’in tüm plajlarından alınan su örneklerinde, analiz değerleri sınır değerin altında ve sağlık açısından risk taşımamaktadır. Huzurla ve sağlıkla denize girebilirsiniz.” paylaşımı yapılarak vatandaşlara “Denize girebilirsiniz” çağrısı yapıldı.

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından ilçedeki plajlarda Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince deniz suyuna sadece mikrobiyolojik analiz yapılarak paylaşıldı. Öte yandan ilçenin plajlarında müsilaj tehdidinin hala devam etmesi vatandaşları tedirgin etti.

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞLARI UYARDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise Marmaraereğlisi Belediyesi’nin aksine bakanlıklar tarafından müsilajın bilimsel olarak denize girenlerin üzerindeki etkileri belirlenip açıklanana kadar müsilaj görülen diğer ilçelerdeki mavi bayraklı plajların faaliyet göstermeyeceğini duyurdu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcutta mavi bayraklı olan plajlara, asılan tabelada; “Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu nedeniyle mavi bayraklı plajlarımız bakanlıklar tarafından bilimsel olarak müsilajın denize girenlerin sağlığı üzerine etkileri belirlenerek açıklanana kadar faaliyet göstermeyecek ve bu plajlardan cankurtaran dahil, hizmet verilmeyecektir. Denize girilmesi halinde tüm sorumluluk denize giren vatandaşlarımızın kendisine aittir.” uyarısı yapıldı.

UZMANLARDAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, müsilajın Marmara’da yüzenler için olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, “Denize girildiğinde temas yoluyla bir takım lezyonlarla karşılaşabiliriz. Müsilaj; ciltte döküntüler, kızarıklıklar buna bağlantılı kaşıntılar ve enfeksiyon hastalıklarına yol açabilir.”değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükateş müsilaj görülen denize girilmemesini tavsiye ederek, “Müsilajlı ortamda sirkülasyon azaldığı için bakterilerin parçalanması yoğun olarak gerçekleşiyor. Bu da insan sağlığı üzerinde negatif etki oluşturulabilir. Müsilajın görüldüğü ortamlarda denize girilmesini tavsiye etmiyorum.” dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek